välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om grodyngel

Postad av : Annika Hultén

Liksom larv som blir en fjäril genomgår grodyngel (kallas ibland pollywog) också en metamorfos. Efter kläckning i vattnet, förvandlar vattenlevande grodyngel i en luft-andning groda

Egg

Grodor lägger ägg i grupper som kallas klor. Inom en timme efter som börjar varje befruktat ägg att dela och form i ett grodyngel.

Kläckning

När grodyngel har yttre gälar och en mun, det är redo att kläckas. För de första dagarna efter kläckningen, vistelse flesta grodyngel gömda eftersom deras gälar och muskelsystemet mogen.

Utseende

En grodyngel har en knubbig kropp och en lång, platt svans, med föga likhet med grodan den kommer snart blivit. Som en fisk, andas det genom sina gälar och simmar fritt.

Diet

Inuti grodyngel mun är tand-liknande raspar, som den använder för att skrapa alger från undersidan av växter och stenar.

Metamorphosis

Som grodyngel mognar, gälarna börjar avta i sin kropp. Först ben, sedan armar utvecklas, svansen krymper. De grodyngel börjar att livnära sig på döda insekter utöver på växter.

Frog

Så snart sina lungor helt bli utvecklat, kan den nya froglet lämna vattnet och lever på land. Det kan fortfarande ha en svans stub, som snart försvinner, enligt vetenskap författaren Mark W. Moffett. Hela omvandlingen från ett grodyngel till en groda tar cirka 12 till 16 veckor.

    Previous:nothing
    Next:Definitionen av fotokemisk smog
    
    Copyright © 2011 give2all.org