välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man drar en enkel elektrisk schematisk

Postad av : Valon Istrefi

Elektriska scheman är grafiska representationer av kretsar. De är ritningar som visar hur de olika kretselementen är anslutna till varandra. De visar också att ordna spänningskällor, komponenter krets och ledningar. För att rita en enkel elektrisk schematisk, är det nödvändigt att först välja en enkel krets som ska illustreras. Sedan behöver du identifiera symboler för de olika komponenterna. Du kan rita en schematisk för hand eller med hjälp av en dator

Du behöver:.
Ritmaterial.
Inledande fysik text.


1.
Studera hur symbolisera kontakter i kretsar genom att titta igenom den inledande fysik texten. Dessa rader som är normalt horisontella eller vertikala, och de representerar ledningar. Linjer som är anslutna kan få prickar på sina korsningar.
2.
Identifiera symboler används för att representera de komponenter du vill ta. Ett motstånd är en serie av fyra små öppna bottnat-trianglar som är anslutna till varandra på öppna ändar. En kondensator har två korta vertikala linjer som ligger nära varandra. Båda symbolerna har en liten horisontell linje knutna till mitten av varje höger och vänster sida. Dessa rader representerar leder.
3.
Inse symbolerna för en spänningskälla. DC-källor har minst två vertikala linjer som ligger nära varandra. En för den positiva sidan har vanligtvis en något längre linje, och har en liten plus bredvid. Linjen för den negativa sidan har en liten minus bredvid. AC-källor är små cirklar med en böjd linje inuti. Den böjda linjen ser ut som en liten "s" liggande på sidan. Båda symbolerna har små linjer fästa vid sina vänster och höger linjer, och även dessa utgör leder.
4.
Praktiken genom att skapa en schematisk. Först ritar du en stor rektangulär låda. Den här rutan representerar en väg av ledningar och ledare som kommer att hålla två motstånd i serie med varandra och ett batteri. För att hämta, aktuell färdas i en bana runt en krets när det finns en spänningskälla. Ledningarna och komponenter bidrar form stigen.
5.
Rita två motstånd som är sammankopplade. Den högra sidan eller leda till motstånd 1 skall röra vänster sida eller leda till motstånd 2.
6.
Placera motstånden längst upp i rutan. Gör detta genom att ta bort en del av mitten av den övre raden och ersätta motstånd på sin plats. Den vänstra och högra sidan av motståndet kombinationen måste bifogas den återstående vänster och höger delar av den översta raden, respektive. Den översta raden bör därför utgöra en obruten väg. En obruten väg innebär att kretsen är klar så att el kan flyta.
7.
Lägg till en DC spänningskälla till botten av lådan. Gör detta genom att ta bort en del av mitt på nedersta raden, och ersätta symbolen för spänning på sin plats. Den vänstra och högra terminaler eller sidor av spänningskälla skall bifogas de återstående delarna av den nedersta raden, för att säkerställa en fullständig sökväg.

    Previous:nothing
    Next:silver lödning vs fusing
    
    Copyright © 2011 give2all.org