välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fakta om glasåtervinning och energisparande

Postad av : Magnus Ekblad

Återvinna material såsom papper, aluminium och glas hjälper spara energi genom att minska mängden av nya material som skall produceras och minska utrymme som används i deponier. Glas är särskilt viktigt att återvinna eftersom glas kan återvinnas hur många gånger utan att förlora sin kvalitet

Typer

Eftersom inte alla glas produkter tillverkas med samma metoder, kan inte allt återvinnas. Till exempel brukar glödlampor och rätter inte kan återvinnas. Enligt Green Student U, dryckförpackningar och matburkar är de viktigaste återvinningsbara glasföremål.

Betydelse

tillverkar glas använder sand, soda och kalk, och skapar utsläppen av fossila bränslen. Återvinning massor av glas sparar cirka nio liter bränsle som annars skulle användas för att göra nytt glas, enligt Green Student U.

Tidsplan

Till skillnad från många andra material, kan glas återvinnas på obestämd tid. Strukturen av glas inte försämras inte från processen för återvinning.

energisparorganet

Energibesparing hänvisar till vanor som att minska användningen av energi, som att skruva belysningen, stänga av datorer när du inte använder dem. Energihushållning kan också uppnås genom de energibesparingar som erhålls genom återvinning av glas och andra material.

Fördelar

Återvinning en glasflaska sparar tillräckligt med energi för att hålla en 100-watts glödlampa tänd i flera timmar, och återvinning två flaskor sparar tillräckligt med energi för att koka vattnet i fem koppar te.

    Previous:nothing
    Next:hur man bygger vertikala vindkraftverk
    
    Copyright © 2011 give2all.org