välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man rengör en Fortin barometer

Postad av : Annika Hultén

En barometer är ett vetenskapligt instrument som ofta utnyttjas för att mäta graden av lufttrycket i ett område. En Fortin barometer är en av de mest populära typer av barometrar. Den är tillverkad av ett glasrör som är upphängd i ett provrör med kvicksilver. Kvicksilvret stiger eller faller och läses tillsammans med en ansluten mätsticka att visa läsaren den aktuella luft-eller vattentryck. Det är nödvändigt att rengöra en Fortin barometern att hålla glaset läsbar

Du behöver:.
Foam pad, trasa eller kudde.
Torr trasa.
Våt trasa.
Rengöringsmedel för glas spray.


1.
Placera Fortin barometer på en skum pad, trasa eller kudde. Barometern ömtåliga glas Höljet är skör och kan spricka om det faller över under reningsprocessen. En knäckt barometer kan inte läsa det atmosfäriska trycket exakt.
2.
Orientera Fortin barometer i upprätt läge för att hålla kvicksilver från skiftande eller samla på toppen eller sidorna. Lean barometern mot en stadig yta, t. ex. en vägg.
3.
Torka av barometer med en torr trasa för att avlägsna de flesta löst underlag damm och smuts. Använd lätt tryck för att inte repa barometern glas hölje med några bitar av stoft som fångas i tyg.
4.
Blöt en sekund, ren trasa tills den är fuktig vid beröring. Spraya barometer med fönsterputsmedel. Torka av barometer med fuktig trasa och låt det torka ordentligt. Beroende på luftfuktighet, bör detta tar bara några minuter.

Tips och varningar


  • Var försiktig vid rengöringen upp några bitar om barometern är bruten under rengöringen process. Glaset är skarp och kvicksilver är giftigt.
    
    Copyright © 2011 give2all.org