välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om naturresurserna som finns i mexiko

Postad av : Jan-Olof Stoor

Mexiko är ett land fullt av paradoxer. Rikt på naturresurser, misslyckas det ofta att hitta ett sätt att använda dem på ett sätt som gynnar nationen som helhet, slingrande mellan ineffektiv ekonomisk politik och total kollaps. Men om resurserna kan utnyttjas väl, skulle det vara en oerhörd ekonomisk fördel för hela landet

Typer

från energi till ädla metaller, har Mexiko allt. Mexikos naturresurser inbegriper olja, guld, koppar, silver och naturgas. Många vet skönheten i Mexikos landskapet och det har använts till en stor fördel längs kusterna, där besökare flock av miljoner varje år. Men Mexiko har också betydande oljereserver, som förvaltas av en statlig oljebolag. För mer information, se Resurser nedan.

Fördelar

Med Mexikos överflöd av naturtillgångar, har det skapat en nisch för sig själv i Latinamerika som både främsta producent och tillverkare av varor. Många fabriker som tillverkar produkter som tjänst i USA finns i landet. Detta ger bra möjlighet för användning av naturresurser på närliggande anläggningar, alltså skära ner på transport av dessa råvaror. Dessutom råvarorna själva lägga till i landets samlade ekonomiska resultat. Faktum är att under 2007, passerade Mexiko 1000000000000 $ i BNP för första gången i sin historia. För mer information, se Resurser nedan.

Storlek

Mexiko är den sjätte största producent av olja i världen. Men på denna punkt, det finns vissa spekulationer om att det kan ha nått sin kulmen produktionskapacitet. Om det är sant, kommer den att behöva börja söka efter andra alternativ inom energi, ungefär som USA överväger redan. Men för närvarande gör sin oljeproduktion det något självförsörjande på detta område. Detta gör att landet inte skall ta på sig ytterligare nationella skulden för energibehov.

Överväganden

Trots utbredd korruption, arbetslöshet och undersysselsättning Mexiko har haft en del bra saker, såsom införandet av frihandelsavtal med Förenta staterna , Kanada och andra länder i Latinamerika. Detta har gjort landet att exportera en del av dessa resurser med en vinst utan att behöva oroa sig för restriktiv taxor. I slutändan har detta setts som en fördel för landet på något sätt.

Missuppfattningar

Men även om dessa olika frihandelsavtal har bidragit landet verkar konventionella visdomen rådande vara att landet upplevelser inga skadliga effekter av detta avtal. Detta är inte sant. I själva verket är livsmedel som produceras mycket billigare i USA genom automatisering och maskiner transporteras till Mexiko för att säljas där. Detta, vissa har hävdat, har hämmat Mexikos förmåga att använda några av sina egna naturresurser på jordbruksområdet.

givna tidsram korruption som finns i 1990-talet och början av 2000 har erkänts av det mexikanska folket och dess ledare. Som sådan har landet genomfört ett antal reformer, inte bara i termer av dess ekonomiska system, men regeringen som helhet. Om det lyckas på lång sikt bör detta bidra till Mexiko bättre utnyttja sina naturresurser och de förmåner de kan erbjuda till befolkningen i allmänhet.

Betydelse Om är att fortsätta Mexiko dess framväxt från sin tid som ett land i tredje världen till en moderniserad nation, får sina naturresurser spelar en central roll. Redan har landet sett ett uppsving i turism som badorter rymma både land resenärer och lyx liners havet. Detta kommer bara att bidra till att göra tanken i människors sinnen att Mexiko är redo att leda en centralamerikansk renässans.

    Previous:nothing
    Next:om en Bluebird naturliga livsmiljö
    
    Copyright © 2011 give2all.org