välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kungsljus växter livslängd

Postad av : Annika Hultén

Kungsljus är en lång, lummig ört som växer vilt på många ställen i USA. Kungsljus är en tvåårig, med en livscykel som sträcker sig över två år, men växtens frön kan överleva flera decennier

Identification

Gemensamma kungsljus, eller lurviga kungsljus, producerar grå-gröna blad med mjuk, luddig yta. En mogen planta kan växa 5 meter till 10 meter höga.

Första året

Ett första år kungsljus växt växer låg på marken, som producerar ett kluster av blad 1 tum till 5 inches bred och 4 inches till 12 inches hög.

Andra året

kungsljus fabriken når sin högsta höjd på sitt andra år. Under sommaren ger en lång stjälk gula blommor och frön varvat med löv.

Död

När kungsljus växten producerar frön, den dör, vanligen i början av hösten. En kungsljus anläggning kan producera 100. 000 eller mer frön, som kan överleva mer än 100 år.

Geografi

Vanliga kungsljus växter är hemma i Europa och Asien. Införd till USA i mitten av 1700-talet, är anläggningen nu finns på öst-och västkust samt i delar av västvärlden.

Överväganden

Ekologer överväga gemensamma kungsljus ett hot mot inhemska örter och buskar. Den växer snabbt och tränger ut de inhemska arter. Dess anpassningsförmåga och förmågan att producera ett överflöd av frön gör kungsljus svårt att utrota.

    Previous:nothing
    Next:beskrivning av en tre tretåig sengångare
    
    Copyright © 2011 give2all.org