välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

utrotningshotade arter i Denali National Park

Postad av : Jonathan Nyberg

Denali National Park och Bevara-som ursprungligen etablerades som Mount McKinley nationalpark 1917, utvidgades sedan och döptes år 1980-är hem med 39 däggdjursarter, 167 fågelarter, 10 fiskarter och en grodarter. Det är en idealisk plats för vetenskapliga studier av hur arter reagerar på miljöförändringar. Forskare fortsätta att bedöma djurpopulationer och arbeta för att se till att ingen nedgång till den grad att bli hotade eller utrotade

utrotningshotade arter

Det finns för närvarande inga hotade eller utrotningshotade arter i Denali National Park och bevara, enligt en miljöbedömning av USA: s inrikesdepartement genomfördes i mars 2005.

däggdjursarter

Populous däggdjur arter funna i Denali National Park och Bevara inkluderar älg, caribou, grizzlybjörnar, får, vargar, röda rävar, järv och arktiska ekorrar. Ingen av dem riskerar något omedelbart hot.

Fågelarter

Fåglar finns i överflöd i Denali. Både året-runt-bosatta arter som svart-begränsade Chickadees och flyttande arter som grönbena är skyddade enligt flyttfågel fördraget Act of 1918. Men forskare fortsätter att leta efter sätt att övervaka fågelpopulationer.

Hot mot Denali Wildlife

traktamente och jakt är tillåten inne i parken och har inte inverkat negativt på populationen av inhemska arter. Men enligt National Park Service, finns en växande oro för att de globala klimatförändringarna kommer snart att börja påverka vissa populationer.

Trumpeter Swans

Samtidigt som ännu inte finns på hotade arter listan, NPS påstår, "de mest allvarliga hoten trumpetaren svanar omfatta förlust av livsmiljöer till följd av växande befolkningar, ökad mänsklig störning, och blyförgiftning. "

American pilgrimsfalk

Den amerikanska Pilgrimsfalken häckar i Denali National Park, har emellertid kemikalier som DDT resulterade i Äggskal gallring orsakar fåglarna blivit en utrotningshotad art som av 1973. Numbers bättre därefter och de arter som togs bort från den utrotningshotade listan under 1999. Ändå vetenskapsmän fortsätter att övervaka dem varje år.

    Previous:nothing
    Next:kungsljus växter livslängd
    
    Copyright © 2011 give2all.org