välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kristaller vs pärlor information för barn

Postad av : P-O Lennartsson

Alla pärlor är kristaller, men inte alla kristaller pärlor. Det tar en speciell typ av sten att bli ett värdefullt pärla

Minerals

Kristaller och ädelstenar är olika typer av mineraler. Ett mineral är en naturligt förekommande fast ämne sätta ihop på ett ordnat sätt. De flesta mineral är föreningar, men några, såsom guld och silver, är faktorer.

Kristaller

Termen "kristall" innehåller många typer av stenar. I själva verket är jordens sammansättning 85 procent kristall. Kristaller klassificeras enligt sina konstruktioner. Även tusentals kristaller i världen de kommer i sex grundläggande mönster.

Gems

Ädelstenar är fancy kristaller. En kristall betraktas som en pärla om den är skuren och polerad. Kapning och polering är kostsam och tidskrävande, så endast de mest värdefulla kristallerna blir pärlor.

Värde

Fyra faktorer avgör en pärla värde: storlek, sällsynthet, skönhet och hållbarhet. Stora diamanter är några av de mest eftertraktade ädelstenar eftersom de uppfyller alla dessa kriterier.

Fun Fakta

Ordet kristall kommer från det grekiska ordet för is, "krystallos. " Detta beror på att gamla människor trodde att kristaller var isbitar som aldrig skulle smälta.

    Previous:nothing
    Next:användning av böjda speglar
    
    Copyright © 2011 give2all.org