välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en lavalampa

Postad av : Annika Hultén

Har du någonsin varit hänförd av en lava-lampa? Kanske du är en student, eller helt enkelt inte känner för att spendera pengar på tillbehör. Denna artikel kommer att lära dig att göra en hemmagjord (och säkert!) Lavalampa

Du behöver:.
Tom 2 Liter läsk flaska (med lock)
. 48 oz vegetabilisk olja.
Vatten.
Karamellfärg (valfri färg).
Alka-Seltzer tablett (eller salt om det behövs).
Stark ficklampa med ganska stor diameter.
.


1.
Ta tom 2 liters flaska, och lägg till 48 oz av vegetabilisk olja. Detta skulle fylla flaskan ca 3 /4 av vägen. Tillsätt vatten så att det nästan är full, men inte helt full. Nu lägger karamellfärg för att förstora. Lösningen borde vara ganska mörka.
2.
Dela upp Alka-Seltzer fliken i 8 bitar och lägg dem en efter en. Du kan använda 2 flikar om du vill, men jag skulle rekommendera att inte använda mer än 2. Om du använder salt, använd 3 msk. Du kan lägga detta på en gång.
3.
Placera flaskan ovanpå ficklampan: s glödlampa. Kontrollera att den är robust, och hålla ner i din flaska på glödlampan, spets den fram och tillbaka. Detta gör att droppar av flytande förenas i en lavalike klump.
4.
Luta dig tillbaka och njut av din hemmagjorda lavalampa (detta kommer endast att röra i ca 10 minuter)

tips och varningar


  • Detta fungerar eftersom olja och vatten kommer inte att blanda, oavsett hur mycket du skakar. Maten färg kommer att blandas med vatten, men inte ättika. Eftersom vattnet är mindre tät än oljan, efter gunga flaskan fram och tillbaka, kommer vattnet krypa uppåt igen.
  • INTE värme detta som en lavalampa.
  • drick inte innehållet i flaskan.
    
    Copyright © 2011 give2all.org