välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykel blötdjur

Postad av : P-O Lennartsson

Färskvatten musslor (Unio) är blötdjur. De är mjuka funktionshinder, icke-metamera och bilateralt symmetriska ryggradslösa djur i ventrala platt fot och en visceral puckel, boende i en mängd sötvatten livsmiljöer men finns främst i bäcken och floder. Musslor liknar musslor, ostron och marina musslor i att dessa arter har två skal samman av ett gångjärn-liknande ligament

Hur Reproducera musslor?

livscykel sötvatten musslan är en av de mest intressanta och komplexa fenomen i djurvärlden. Till skillnad från andra djur, könen är åtskilda i de flesta av arterna, och de kan söka efter en partner själva. Deras reproduktion är starkt beroende av floden aktuella. Livscykeln för sötvatten musslor innebär fyra olika steg: det befruktade ägget, den unga eller glochidium i kull säck av den kvinnliga musslor, den glochidium i parasitiska stadiet på en fisk eller salamander, och den vuxna, fritt levande scen med skal.

Det befruktade ägget

spermier från den manliga musslor fly kroppen genom utgående strömmande vattnet. Några av dem ta sig in i kvinnliga musslor genom inhalant hävert. När du går in gälarna, de smälter samman med ägg och åstadkomma befruktning. De befruktade äggen i vattnet rören i yttre gälarna där de hålls av slem som utsöndras av gälar och genomgå utveckling.

Unga eller Glochidium

Utvecklingen av befruktade ägg i ett mellanläge mellan larvstadiet, kallas glochidium sker inuti vattnet rör av gälar, som fungerar som avel påsarna liksom ett sätt att få syre. Utvecklingen av sötvatten musslor har inte fungerat i detaljer hittills, men det mycket liknar det i Anodonta, som är en art av medelstora och stora-stora musslor.

Parasiter scenen på en fisk

De fullvuxna glochidium larv flyr ut ur Gill och skjul i vattnet via honans exhalant sifon, sedan sjunker till botten eller är utspridda av vatten strömmar. Deras fortsatta utveckling är möjlig om de hittar en sötvattensfisk, där de leder en ektoparasiter funnits i ungefär en till sex veckor. Den hakas glochidia fäster den mjuka yttre delarna av sötvattenfisk, vilande på botten (hookless former av musslor mussla till Gills filament av insjöfisk). Vissa arter av musslor är värdspecifika, medan andra kan fortsätta sin livscykel i en mängd olika fiskar som värdar. Denna parasitism inte ta skada värdfisken.

Adult

Under flera veckor, det parasitiska larver börjar växa genom att absorbera näringsämnen från värdens kroppsvätskor, utveckla vuxen strukturer. Nu har den helt och hållet omvandlas larven liknar de vuxna. Efter metamorfos, att den unga musslan rubbar och flyr till botten bli fritt levande.

    
    Copyright ©2011