välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad kan jag göra för att rädda regnskogen?

Postad av : P-O Lennartsson

Regnskog, jordens äldsta levande ekosystem försvinner i en alarmerande hastighet. Varje sekund, ett område stort som två fotbollsplaner förstörs. Eftersom regnskogar föryngra den luft vi andas är det viktigt att stoppa deras undergång. Det finns många saker folk kan göra för att rädda regnskogen, från återvinning till brevskrivning

Använd mindre papper

Papper tillverkas av träd, så att använda mindre papper betyder färre träd måste avverkas. SaveTheRainforest. org säger att människor inte ska returpapper: använda båda sidorna av ett ark, återvinna papper när du är klar med det och köpa endast återvunnet papper. Papper tillverkas av annan vegetation, såsom majs stjälkar, finns tillgänglig och bör användas till förmån för papper tillverkat av träd, enligt Rainforest Action Network.

Återvinn

återvinna så mycket som möjligt. Återvinning minskar behovet av råvaror till nya produkter. Det är till exempel bauxit som används för att göra aluminiumburkar. Den kommer från tropiska regnskogar som huggs ned för aluminium gruvdrift. Begagnade läskburkar kan smältas ner och göras till nya burkar, vilket minskar behovet av bauxit. Återvinning burkar eller andra produkter såsom papper och plastflaskor kan även lägga pengar i fickan, som återvinning företag ofta betalar för många objekt.

Återanvändning

Återanvändning av objekt hjälper rädda regnskogen. Till exempel brukar den genomskinliga plastpåsar på stormarknader kan bara användas en gång. Köp din egen duk påsar att bära matvaror, och använda dem varje gång du handlar. Vissa marknader dra några cent från den totala notan för shoppare som tar med egen väskor.

Give It Away

Om du har något du inte vill eller kan använda längre, ge det till någon som kan använda den. Donera det till en sparsamhet butik, vilket kan sälja den till någon som behöver den posten men inte har råd att köpa den nya. Donationer till ideella sparsamhet butiker kan vara avdragsgilla. Att ge något till någon som vill eller behöver den mer än du minskar antalet nya objekt som måste göras. Detta i sin tur bevarar råvaror, särskilt de från regnskogar.

Var är nötkött?

Rainforest Action Network, säger 55 kvadratmeter regnskog huggs ner för varje kvartal-pound hamburgare serveras i en snabb -restaurang. Regnskogen förstörs för att göra betesmark för boskap. Nästa gång du beställer en hamburgare, be expediten köttet kom ifrån. Om hon namn en regnskog land, för något annat.

Utbilda dig själv

Utbilda dig själv om krisen för våra regnskogar och sedan använda denna kunskap för att utbilda andra. Skriv brev till din kongressledamöter och din lokala tidning. Skriv företag som förstör regnskog i namn av framsteg, säger att du inte ska köpa deras produkter längre-och sedan inte gör det.

    
    Copyright © 2011 give2all.org