välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

delar av ett batteri

Postad av : Jan-Olof Stoor

Sammansättningen av ett batteri varierar beroende på typ-alkaliskt, litium eller zinkklorid. Batterier finns i alla former och storlekar och finns i en mängd olika styrkor, i termer av makt. Det en sak gemensamt med någon typ av batteri är det så det fungerar. Batterier flytta energi från ena änden av cellen till den andra, vilket skapar en ström som kan användas för att leverera ström till många enheter

Använder

Batterier har många användningsområden. De kan driva hörapparater, mobiltelefoner, CD-skiva spelare, brandvarnare, datorer och även bilar. Förmågan att ha elektricitet utan att vara "ansluten" är en otroligt användbar idé som har otaliga tillämpningar.

Så fungerar det

Ett batteri eller cell, består av en katod, en anod och elektrolyt. En kemisk reaktion sker i cellen, flyttar elektronerna från en plats till en annan och producera en elektrisk ström. Hälften av cellen innehåller elektrolyt och en anod. Den andra hälften innehåller elektrolyt och en katod. Elektroner samlas vid den negativa utgången av ett batteri (anoden). När en kabel är ansluten från den positiva änden (katod) till den negativa utgången rör sig elektronerna genom cellen från anoden till katoden.

Anod

Anoden är den del av det batteri som ger upp elektroner. Medan utsläpp energi är anod den negativa elektroden. När laddningen en cell, blir anod den positiva elektroden. I alkaliska batterier, är anoden som oftast upp zinkpulver. För att begränsa korrosion, är zinkoxid brukar läggas till anoden.

Cathode

Katoden är den del av batteriet som absorberar elektroner. Medan utsläpp energi är katod den positiva elektroden. När laddningen en cell blir katod den negativa elektroden. I alkaliska batterier, är katoden vanligtvis består av mangandioxid. För att förbättra ledningsförmåga, är grafit som traditionellt används vid katoden.

Electrolyte

Electrolyte är den ledande substans som överför energi genom cellen. Anod och katod rör aldrig, de är kopplade till varandra via elektrolyt. Elektrolyter kan komma antingen i fast eller flytande form. Material som vanligtvis används för elektrolyter är kaliumhydroxid, ammoniumklorid eller zinkklorid.

    
    Copyright © 2011 give2all.org