välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

förfaranden för DNA-fingeravtryck

Postad av : Jeanette Morales

Southern Blot

DNA-fingeravtryck förfaranden börjar med skapandet av en södra blot, vilket kan forskare analysera genetiska mönster i urvalet. . Processen att skapa dessa blots inkluderar isolera cellulära material i kärnan från DNA, antingen kemiskt eller mekaniskt. När DNA är renad från alla stora material är det i bitar av olika storlekar som sorteras genom en process som kallas gelelektrofores. Denna process innebär elektriskt laddar DNA-fyllda gel, skapar negativa och positiva laddningar. De mindre positiva laddade bitar faller till botten av gelen, medan stora negativa laddade stycken stiga till toppen. När DNA värms eller kemiskt behandlade i gelen, är det denatureras eller förvandlas till en enda sträng. Detta programområde tillämpas och bakas i en nitrocellulosa papper.

Radioaktiva Probe

Nästa Förfarandet för fingeravtryck DNA uppstår när DNA-strängen är gjord radioaktivt genom en process där nicks placeras i strängen och sedan repareras med hjälp av DNA-polymeras, enskilda nukleotider och radioaktivt * baser C. Detta skapar två olika delar --- ett radioaktivt, en icke-radioaktiva. Efter delarna värms blir de separerade. Det radioaktiva DNA, eller sond, används för att ta fingeravtryck.

VNTRs

Fingeravtryck börjar när varierande antal Tandem upprepar (VNTRs) analyseras. Det radioaktiva versionen av VNTR efter förfarandena är avslutade kommer att avgöra ett mönster. Dessa mönster är jämfört med andra VNTRs att fastställa en koppling av delade genetiska informationen eller kombinationer av genetisk information.

    
    Copyright © 2011 give2all.org