välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sockerrör information

Postad av : Jonathan Nyberg

Den sockerrör anläggningen ingår så många som 37 arter. Det är en ganska framträdande och viktig gröda som odlats av olika skäl under historiens gång. Det fortsätter att odlas och används i dag i större delen av världen

Geografi

Sockerrör är en infödd växt tempererade och subtropiska regioner i Asien. Idag är det odlas i 195 länder, de större två är Brasilien och Indien.

Identifiering

Sockerrör växter består av en grupp lång, ledad och fibrer stjälkar. Dessa varierar i färg från grönt till brunt till gult.

Funktion

Sockerrör har tagits fram för ett antal anledningar. Det har använts för att göra kristalliserat socker, melass, rom, Brasiliens nationella dricka Cachaça, och även etanol.

Historia

Efter det började odlas i Asien omkring 5000 år sedan var sockerrör introduceras till Medelhavsområdet i det åttonde århundradet e. Kr. Därifrån var den in i Karibien, och sedan i Sydamerika.

sockertillverkning

Sockerrör behandlas i två steg. För det första är socker som utvinns ur sockerrör bearbetats i sockerbruk, då är det ytterligare förfinas och renas i raffinering fabriker.

    
    Copyright © 2011 give2all.org