välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur fungerar en kolibri matare arbete?

Postad av : Camilla Näslund

Ursprung

Den första dokumenterade kolibri matare var en flaska med sockrat vatten och inredda för att se ut som en blomma. I början var syftet med kolibri feeder helt enkelt att locka kolibrier till bakgårdar. Senare blev personer som är intresserade av hur man foder kolibrier regelbundet och kolibri matare design har förbättrats. Modern fågelholkar funktion på samma sätt som gamla, men de matar kolibrier mer effektivt på grund av deras ändringar.

Funktioner

Det finns många olika typer av fågelholkar, men moderna matare normalt bestå av en tank, bas, blommor och fäste. Tanken är behållaren som håller maten, och det i allmänhet kommer i form av en skål eller en flaska. Basen stöder tanken och lossnar när mataren behöver fyllas på. Öppningen för kolibrier att äta genom är det blomman heter eftersom det är ofta utformade för att se ut som en. Slutligen hänger monteringsfästet mataren i ett bra läge.
Vissa funktioner som kan förbättra kolibri utfodring är färger, sittpinnar och insektsfällor. Färgglada fågelholkar kan bättre locka kolibrier --- rött är perfekt. Abborren ger en plats för kolibrier att vila, och en insekt fälla som en myra vallgrav eller ett bi vakt förhindrar fel från att stjäla mat.

Mekanismen

kolibri mataren fungerar när kolibrier lära sig att behandla det som en tillförlitlig födokälla. Processen är mycket enkel: kolibrier närmar feeder, äta från den och sedan tillbaka för att upprepa denna cykel. För att åstadkomma detta måste fågelholkar attrahera första kolibrier, och sedan locka dem flera gånger.
Kolibrier äter nektar, den söta vätska som produceras av växter, bör så kolibri fågelbord ge något liknande. Sockrade vatten görs med rent strösocker är ett bra val. Andra sockerarter eller kommersiella produkter såsom honung, bör Jell-O och Kool-Aid undvikas, eftersom de kan vara giftiga för kolibrier.
Fågelholkar skall vara lätt åtkomliga. De bör vara synliga och placeras på avstånd från distraktion. Även fågelholkar måste rengöras regelbundet för att förhindra mat förstörs och mögeltillväxt. Det är bäst att rengöra fågelholkar gång var tredje dag.
Kolibrier bör återgå till mataren regelbundet. Den kolibri matare måste alltid vara full så att kolibrier kan lita på det för mat. Kolibrier kommer inte tillbaka till en feeder som har något att erbjuda.

    
    Copyright © 2011 give2all.org