välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är ett hologram för?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Holografi är en form av fotografi som kräver laserljus. Det är en konst, vetenskap och teknik används för att skapa 3-dimensionella bilder. Vissa hologram verkar så verklig att man kan frestas att röra vid dem, men din hand bara går igenom tomma luften. De omfattar konstnärliga porträtt, bilder på säkerhet märken, och medicinska genomsökningar som stöd läkare att mäta och diagnosticera sjukdom. Termen hologram myntades från de grekiska orden "Holos" som betyder "helhet" och "Gramma", vilket betyder

Historia

Brittiska /ungerska forskare Dennis Gabor upptäckte holografi år 1947 samtidigt som man försöker förbättra elektronmikroskop. Holografi tekniker och applikationer snabbt förbättras och utvidgas efter uppfinningen av laser 1960.

Funktion

I dess många tillämpningar, hjälper holografi testmaterial (interferometri) såsom auto motor, skapar 3-D bilder för konsumentförpackningar , förbättrar flygplan navigering och minskar storleken på digitala datalagring.

Funktioner

Även lasrar behövs fortfarande för att skapa hologram, de är inte längre nödvändigt att visa dem. Små, kan billig laserpekare nu användas för att göra dessa eteriska bilder.

Fördelar

Holographic teknik stöd komplexa behov, såsom säkrare transport och lagring av kärnämnen, och åtgärder som vi tar för givet, t. ex. stormarknad skanning av streckkoder.

Potentiella

I framtiden förutspår holografi vetenskapsman Frank DeFreitas att alla bilder runt omkring oss kommer att holografiska, inklusive filmer. Vi kommer att se de åtgärder som om vi är i den.

Fun Fakta

December 23, 1991, frågan om Sports Illustrated innehöll en 3-D mini film av basketstjärnan Michael Jordan på omslaget som gjorts med hjälp av holografi.

    
    Copyright © 2011 give2all.org