välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan producera el från grönsaker

Postad av : Charlotte Wannberg

Du kan producera el från frukt och grönsaker som ett experiment eller bara på kul. Potatis är vanligast, men äpplen, citroner och andra grönsaker kan användas också. Du kommer att skapa en elektrisk cell med grönsaker. Flera celler hooked tillsammans är hur batterierna är gjorda. Experimentera med olika grönsaker kommer att göra celler av olika makt som du sedan kan jämföra

Du behöver:. .
Potatis
Galvaniserad spik.
Koppartråd.
Hörlurar.


1.
Skrubba potatisen för att ta bort all smuts. Smuts kan komma på tråden och förhindra att strömmen från flödar.
2.
Stick spiken i potatis så att 1 tum fortfarande sticker ut. Stick en 3-eller 4-tum lång koppartråd 1 tum i potatisen nära nageln, men inte låta dem röra
3
Sätt på dig hörlurarna. . . Peka på toppen av hörlursuttaget på nageln och sedan på koppartråden till metallen på toppen av en domkraft. Du bör höra ett litet klick som den nuvarande flöden.
4.
Flowing el bildas från vätskan i potatisen bildar en ström mellan två olika metaller i spiken och tråd. När du pekar på dem till din hörlursuttag, komplett du kretsen och höra el klick.

Tips och varningar


  • Touch spiken och tråd till en ficklampa lampa för att se om den tänds. Du kan behöva gör två eller tre potatis celler och bifoga dem till glödlampan att det ska fungera.
    
    Copyright © 2011 give2all.org