välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

strandlinjen djur i Arktis

Postad av : Charlotte Wannberg

Arktis är hem för en mängd olika fascinerande varelser. . Livet är riklig längs stränderna av denna vidsträckta region, trots de svåra förhållandena. Men den känsliga arktiska ekosystemet och djuren som är beroende av den, är under växande hot på grund av den globala uppvärmningen och den minskning av den arktiska isen.

Polar Bear

Isbjörnen är den största köttätare på jorden, men dess existens är hotad på grund av krympande polarisen. De är särskilt beroende av den arktiska isen pack, deras huvudsakliga föda är marint liv. Enligt ThinkQuest hemsida, "Kvinnor kanske föredrar is längs kusten medan andra föredrar flyttar havsisen på isflaket kanten-vanligtvis inom 180 miles från stranden. "

Arctic Fox

fjällräv kan hittas i två typer av livsmiljöer: inlands-och kustområden. Coastal fjällrävar plundra marina livet längs kusten. Under våren och sommaren, "vikare sälungar, sjöfåglar, gäss, fågelägg och fjällripa är de stora byten, säger den norska Polar Institute hemsida. På vintern, fjällräv överleva på livsmedel förvaras under sommaren och hösten, liksom tätning och caribou slaktkroppar.

Caribou

Caribou intervall under hela den arktiska tundran i Alaska, Kanada, Grönland och Ryssland. Alaskas arktiska vanligt lockar vandrande hjordar av caribou varje år. Dessa besättningar migrera till kustslätten och dess kustlinje att kalva deras unga, undkomma rovdjur och hitta befrielse från bitande insekter, enligt Wildlife Conservation Society hemsida

Seals

Sex olika sälarter lever i Arktis. " storsälar, sälar harpa, klappmyts, vikare, band tätningar och tätningar fläckig. Enligt Ice Stories hemsida, "Dessa arktiska arter kallas is sälar eftersom de tillbringar större delen av sina liv på eller i närheten havsisen. " Ribbon sälar är vanligt förekommande på de yttersta kanterna av havsis, vilket gör dem särskilt sårbara för habitat störningar orsakade av den fortsatta minskningen av dessa isflak.

Valrossar

valross har länge varit en viktig källa av kött, fett, hud och ben för ursprungsbefolkningarna i Arktis. "Valrossar ägnar en tredjedel av sin tid på land eller packis och de övriga två tredjedelarna i havet, säger MarineBio. net webbplats. Valrossar dyk till djup om ca 300 meter till livnär sig på skaldjur som musslor, valthornssnäckor, blåmusslor och hjärtmusslor.

Fåglar

Många olika typer av fåglar kan ses längs den arktiska kusten, särskilt under de varmare månaderna. Ett stort antal av dessa fåglar är flyttfåglar, på väg mot varmare klimat när Arktis blir för kallt. Storspovar, snäppor, pipare, måsar och snö gäss är bara några av de fåglar som tillbringar tid på den arktiska kusten.

    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org