välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man rengör alger från glaset i ett akvarium

Postad av : Jonathan Nyberg

Akvarier ger en vacker accent till ett rum men kräver kontinuerligt underhåll för att hålla vattnet och ytor akvarium söker sitt bästa. Dessa underhållspraxis också skydda hälsan hos fisk, ryggradslösa djur och växter st i akvariet. Förutom att korrekt underhåll av filtreringssystem, bör vattnet i tanken med jämna mellanrum (varje eller varannan vecka) ersätts i 10 till 20 procent steg. Byta vatten i större mängder kan framkalla chock i akvariet boende. En vanlig bane akvarister är en ansamling av alger på insidan glaset. Även ett antal nya lösningar har marknadsförts, är det säkraste och mest effektiva metoden fortfarande använder en svamp och lite skrubbning

Du behöver:.
Handläggare svamp eller rengöring pad
. Gummiskrapa.
Aquarium netto (tillval).


1.
Öppna huven på akvariet. För små eller djupa akvarier, får bort fläkten vara nödvändiga för att nå alla områden i glaset.
2.
Skrubba ytan på glaset med en svamp eller skonsam rengöring pad för att ta bort eventuella ackumulerade alger. Ett handtag fäst vid rengöring pad gör att du lättare nå botten områden av glaset. Använd inte en torkduk som innehåller rengöringsmedel eller slipmedel kemikalie. Dessa kemikalier kan förorena vattnet och skada fiskar eller evertebrater bosatta i akvariet. Många akvarium butikerna har hanterats putsdukar för rengöring av akvarium glas men alternativ kan finnas för rengöring utbudet delar av hårdvara och livsmedelsbutiker. Ett alternativ till akvarium-specifika rengöringssvampar är en toalettborste. Kom ihåg att inte använda toalettborsten för andra ändamål än att rengöra akvariet för att förhindra förorening av akvariet vatten.
3.
Använd en hård gummiskrapa för att ta bort alger uppbyggd som inte kan tas bort med en svamp. Låt bort alger som skall filtreras bort från vattnet av akvariets filtrering centrum. Stora ansamlingar av alger kan avlägsnas genom ett akvarium nät för att förhindra att filtreringssystem blir tilltäppta.

Tips och varningar


  • Lägga primära konsumenter (betare) såsom sniglar och algätande fiskar kommer att kontrollera uppbyggnaden av alger.
  • Rengör inte akvariet med kemiska rengöringsmedel eller slipmedel kemikalie. Dessa kemikalier kan skada levande invånare i akvariet.
  • Aquarium algecider är effektiva kortsiktiga lösningar på alger tillväxt, men också inverka negativt på andra levande växter i akvariet.
    Previous:nothing
    Next:information om grodyngel
    
    Copyright © 2011 give2all.org