välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

baseball matematik projekt

Postad av : Magnus Ekblad

Att motivera elever i en klass matematik kan vara knepigt. Men att identifiera projekt som gäller begreppet till något de känner och bryr sig om kommer vanligtvis gnista deras intresse. Baseball, känd som amerikansk favorit tidsfördriv, är fylld med matematiska formler och statistik.

Ställa spelarnas löner

I det här projektet, måste studenterna samarbeta, använda kritiskt tänkande och kommunicera sina resultat genom att skapa en tabell. Först dela dina elever i grupper. Studenterna kommer att låtsas att Major League Baseball har sagt upp alla långsiktiga kontrakt. Varje grupp i styrelsen för ett baseboll lag och deras utmaning är att bestämma hur mycket varje spelare i sitt lag kommer att betalas baserat på spelarens föregående års resultat. Varje lag kommer att behöva en förteckning av 15 spelare, deras statistik och ett lag lön budget. Klassen som helhet kan komma överens om vissa krav, såsom ett tak för hur mycket infielders kan göra eller en grundlön för nybörjare.

Historiska Batting Medelvärden

I projektet kommer eleverna använda algebra och statistik för att bestämma vadden genomsnitten för deras favorit spelare eller lag och rita dem i ett diagram. Eleverna kan också rita sina favorit lag "genomsnitt sedan 1900. Detta projekt öppnar dörren för diskussionen om en eventuell karriär som statistiker i sportens värld.

Bättre Batting Medelvärden

Projektet baseball matematik uppmuntrar studenter att använda kritiskt tänkande och algebra. Be eleverna att ta på sig rollen som en vadd tränare för ett Major League Baseball team. Tilldela eleverna en spelare, vadd genomsnitt och ett antal gånger på BAT. Be eleverna att avgöra hur många träffar deras spelare skulle behöva i sitt nästa 80 at-fladdermöss att ta upp hans genomsnittet. Super Science Fair Project webbplats erbjuder detta exempel: Om en spelare har en vadd i genomsnitt 0,250 efter 120 gånger på bat, hur många träffar skulle han behöva höja sin genomsnitt 0,30 under nästa 80 gånger på bat

Team Run? Förutsägelser

I projektet kommer eleverna använder ett program datorn kalkylblad och korrelationsanalys. Målet är att avgöra vilka vadd statistik bäst förutsäger ett team förmåga att göra mål körs. Förse eleverna med baseball medelvärden och statistik, sedan utmana dem att hitta en statistik som förefaller ha ett samband eller förutspår ett team förmåga att göra mål. Kan eleverna hitta en variabel som gör att annan statistik för att ändra på ett förutsägbart sätt?

Streck och sjunker ner

I denna baseball projektet får elever använda statistisk analys för att avgöra om upp-och nedgångar en spelare eller upplevelser lag är slumpmässiga eller om det finns ett statistiskt samband. De studerande kommer att använda sannolikhetsteori för att bestämma oddsen för en spelare som går 0-för-20 om han har en 0,275 vadd genomsnitt. Välj spelare som använder ESPN. com och analysera deras vadd medelvärden för att identifiera trender.

Game Prediction och Pythagoras Theorum

Be dina elever att utvärdera ett lags chanser att vinna baserat på Pythagoras sats. De kan avgöra hur mycket lagets resultat avviker från teorin, då identifiera orsakerna till att prestanda Detta är ett utmärkt sätt att hjälpa elever att identifiera hur beteenden kan ändra matematiska och statistiska förutsägelser.

    
    Copyright © 2011 give2all.org