välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger ett vattenhjul för naturvetenskapliga undervisningen

Postad av : Ulf Friberg

Bygg ett forskningsprojekt med Popsicle pinnar, en burk och en liten motor för att visa andra studenter som du kan göra förnybar energi. Om din lärare inte har en amperemeter för att mäta den nuvarande (som jag rekommenderar nedan), sedan använda en LED-lampa i stället för att visa de andra studenterna som du genererar ström

Du behöver:
Kan
. Slät kant konservöppnare.
LED-lampa eller amperemeter.
Popsicle pinnar (1 påse från hantverk butik).
Borr och 1 /8 tum bit.
Limpistol och limstift.
Liten motor (med bifogad trådändar).


1.
Skär av toppen och botten av en burk med en slät kant konservöppnare.
2.
Drill ett hål i burkar på mitten med en 1 /8 tum bit. Hitta centrum med hjälp av en linjal för att hitta där två punkter på kan är längst från varandra. Placera vass spets av en kompass på ett av dessa punkter och gör en cirkel så att en del av cirkeln överlappar kan bara 1 /2 tums förbi mittpunkten (och ignorera resten av cirkeln som inte är på kan) .
3.
Gör samma sak från andra hållet utan att ändra storleken på gapet på kompassen. Detta bör skapa två punkter där cirklarna skär varandra. Rita en linje mellan dessa två punkter. Rita en linje mellan de två platser där den skarpa sidan av kompassen vilade tidigare. Dessa två linjer korsar på den exakta centrum.
4.
Dra ett öppet färgbehållare från insidan av en penna. Dra av huvudet (ute på gräsmattan). Sätt dina läppar på den "rena" sidan, så du inte får bläck på dig själv, och blås ut bläck på ett papper du kasta bort så att det inte blir överallt. Använd högt tryck inställning på slangmunstycke att skölja ur resten av bläck tills röret är klart av bläck.
5.
Skär Popsicle stickor i 1/2-inch längder ( utan rundade kanter). Sätt in den tomma bläck röret genom hålen i burken och limma de två kan ändarna tillräckligt långt ifrån varandra att de knappt lämna tillräckligt utrymme för att passa i en Popsicle pinne som en paddel för att vattnet hjul (med den bredaste delen av Popsicle pinne vinkelrätt de kan).
6.
När limmet svalnar, pinnar limma Popsicle i rätt position så att de strålar ut från bläck röret och sticka ut en millimeter förbi kanten på burken ändar. Den bredaste delen av Popsicle-minnet bör hålla kan avslutas isär. Använd limpistol att göra delarna alla stanna på plats.
7.
In bläck röret genom hålen som går genom kan avslutas just när limmet från föregående steg är cool. Skjut kan avslutas /vatten hjulet på bläck röret så att röret sticker ut lika långt på båda sidor.
8.
Lim Popsicle pinnar ihop till ett "T"-form och borra ett hål i botten av T som är tillräckligt bred för att bläcket röret axeln att rotera fritt.
9.
Gör en "flotte" för basen av vattnet hjulet genom att limma pinnar i två lager som korsar varandra. Limma toppen av en av T former för att kanten på en flotte, så att T står upp och ner när flotten är platt på bordet.
10.
Sätt ena änden av bläck rör med hjulen fäst så att hjulen sitter ovanför flotten. Skjut bläck röret sticker ut ur den andra änden av hjulet i hålet i botten av andra T formen och limma den andra T-form till flotten så att hjulet snurrar fritt.
11.
Skär rundade ändar bort av en Popsicle pinne. Klipp denna pinne på mitten. För att generera elektricitet, limma en liten motor till en av dessa Popsicle pinnar så att pinnen sticker ut så långt som toppen på motorn. Mät motoraxeln. Kapa bläck röret som sticker ut på ena sidan av en av T former så att det är samma längd som motoraxeln.
12.
Skjut motoraxeln in i färgen röret och limma ihop dessa så att motoraxeln är vinkelrät mot (omvänt) T-form och vattnet hjulet. Den Popsicle stick att motorn är limmade till ska röra vid T isglass pinne i en position under motorn och bör limmas där virket under motorn vidrör trä på T-form. Håll pusselbitar på plats tills limmet torkar. Limma de återstående Popsicle Stick i en stödjande position så att det sluttar ut från T-form till den bakre änden av motorn. Kör trådarna från motorn till en amperemeter för att mäta strömförbrukningen du får som hjulet snurrar.

Tips och varningar


  • Om flotten (basen) av The Water Wheel inte är tillräckligt bred, bredda det genom limning mer Popsicle pinnar på att förhindra tippning. Om du kör det här projektet med basen nedsänkt, antingen limma basen till marken där den ska användas eller limma fast den tynga ner den med något tungt att använda som ballast. Skydda din motor med plastfolie som du lim eller tejp på.
  • Vidrör inte rörliga delar, heta delar (som klister och lim pistoler), eller elektriska ledare (inklusive vatten med elektricitet som rinner genom den). Låt inte motorn eller elektriska komponenter bli våta. Använd inte extern strömförsörjning eller ladda batterier som energilagring. Få en vuxen som vet vad de gör för att hjälpa dig att inte skada dig själv.
    Previous:nothing
    Next:hur man kan rena regnvatten naturligt
    
    Copyright © 2011 give2all.org