välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

riskerna för naturkatastrofer

Postad av : Stefan Svensson

Varje naturkatastrof har riskerna med det. Att känna till riskerna och vara ordentligt förberedda för dem minskar dödsfall och skador. Amerikanska Röda Korset erbjuder information om HLR, att hålla sig informerad, planering och kit nödsituation. Enligt boken "At Risk: naturkatastrofer, människors sårbarhet och katastrofer," är riskerna för naturkatastrofer bygger på insikten om att "katastrofer uppstår när faror träffas sårbarhet" som betyder mänskliga känslighet kombinerat med avsaknad av krishantering leder till ekonomiska, miljömässiga eller mänskliga förluster.

Översvämningar

Enligt Federal Emergency Management Agency (FEMA), översvämningar är en av de vanligaste farorna i USA. Översvämningar kan påverka lokala områden som stadsdelar eller stora områden som flera stater. Några översvämningar kommer långsamt, så det finns gott om tid att förbereda sig. Störtfloder utvecklas mycket snabbt, ibland inom några minuter och utan tecken på regn. Översvämningar kan skada hem, kraftledningar och gasledningar. Översvämningar kan hända var som helst, men lågt liggande områden och närmar sig i närheten av vatten eller dammar löper högre risk.

Åska

Allt åskväder producera blixtar. Enligt FEMA, i genomsnitt 300 personer skadas och 80 människor dödas varje år av blixten. De flesta blixtar skador är inte livshotande, men skadorna kan orsaka allvarliga skador. Åska kan översvämmas vägar och hem skador och träd. Åska kan också skada ledningsstolpar och orsaka strömavbrott.

Jordbävningar

En jordbävning är en plötslig och snabb skakning av jorden när stenarna bryta och flytta under ytan. Jordbävningar kan vara mycket plötsligt, dag eller natt. Jordbävningar i befolkade områden kan orsaka många dödsfall och skador samt skador på egendom. Dörröppningar är inte starkare än någon annan del av en struktur, enligt den Amerikanska Röda Korset, som rekommenderar att få under en stadig möbel och hålla på för att undvika skador från fallande föremål.

Tornador

tornador är långa, roterande kolumner med luft som sträcker sig ner från botten av ett åskväder. Tornados kan orsaka förstörelse och dödsfall inom några sekunder. Varje stat är hotat från tornados. Ibland tornados kan utvecklas så snabbt att det finns liten eller ingen varning möjligt. Innan en tornado träffar, finns det oftast ett lugnt period då vinden dör ner och luften är mycket stilla. Tornados kan nå virvlande vindstyrkor på 300 miles per timme med en genomsnittlig fart framåt 30 mph, varierande från stillastående till 70 km /h, enligt FEMA.

Heat Wave

Värmeböljor att långa perioder med värme och fuktighet . Värmeböljor dödar genom att trycka på kroppen bortom dess gränser, vilket ledde att arbeta hårdare för att upprätthålla en normal temperatur. Värmerelaterade problem kan också orsakas av för överansträngning en persons ålder eller kondition och överexponering för värme. Stadsområden har en högre risk än landsbygden. Asfalt och betong lagrar värme längre och så småningom släppa den på natten och ger högre natten temperaturer (urban heat island effekt). Ett tidigt varningstecken är värme kramp, muskelvärk och spasmer på grund av hög värme-och vätske-eller förlust.

    Previous:nothing
    Next:naturkatastrof fakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org