välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om fjärilsfisk

Postad av : Annika Hultén

Dyk in i nästan alla korallrev i världen och du kommer att hitta dig själv omgiven av olika livsformer. Från fisk till korall, anemoner till större livsformer, bor de alla i komplexa harmoni med varandra. En typ av fisk som är vanlig i korallrev miljöer är fjärilsfisk, och de är också bland de mest färgstarka och varierande familjer av fisk

Identification

Butterfly fisk har tillplattad organ med externa fenor som bildar en båge över toppen av fisken. Kropparna av de flesta fjärilsfisk är en mörkare färg med ljusare mönster av prickar och ränder.

Typer

finns 114 olika arter av fjärilsfisk i världen. De varierar mestadels i färg och kroppsform, men i allmänhet har samma egenskaper.

Movement

Butterfly fisk flytta av ständiga slag av sina bröstfenor och använda sina svansar som ett roder. De kan göra snabba, plötsliga rörelser, som hjälper dem undvika rovdjur.

Socialt beteende

Vissa arter fjärilsfisk är ensamlevande djur. Andra skapa relationer med en annan fisk, och paret resor, jaga och leva tillsammans hela sitt liv.

Utfodring

Olika arter av fjärilsfisk har varierande matning mönster. Vissa livnär sig på korall polyper, andra på alger, medan andra föredrar små räkor eller plankton.

Storlek

Alla fjärilsfisk är små, men storleken varierar mellan olika arter. Full storlek fjärilsfisk växa till att bli mellan 5-och 91/2-inches lång.

    Previous:nothing
    Next:processen för destillation av sprit
    
    Copyright © 2011 give2all.org