välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

olika snäckskal typer

Postad av : Jonathan Nyberg

Många människor beundrar skal för sin skönhet, men när de sköljs upp på en strand, hade de organismer som levde inuti dem ett rikt liv. Tankar har använts till allt från smycken till fiskekrokar till skrapor och verktyg, medan blötdjur inom ha brukats och skördas för mat

Gastropoda

snäckor omfattar mer än tre fjärdedelar av levande blötdjur. De skyddar vanligtvis sin mjuka kropp och stora fot inom ett hårt skal, som kan kupol-, spiral cap-eller konformade, eller spiral. Vissa snäckor arter inte har ett fullt skal, de kan minskas i storlek, interna eller helt frånvarande. Många använder sina Radula (tunga) att föda, de andas genom gälar-liknande trådar. Könen i snäckor är separata, men i vissa arter kan de vara ett eller båda, ibland samtidigt. Sniglar och snäckor är snäckor.

Bivalvia

Tvåskaliga tankskal ha två ventiler som är anslutna på rygg (rygg, eller övre) ytan genom en stretchig ligament som får dem att öppna. Starka muskler på insidan håller ventilerna tillsammans. Musslor brist Radula och ta in mat genom att fånga fråga när den passerar över gälarna. De har också en fot som används för transport. Andning görs på baksidan slutet av blötdjur. Musslor har separata könen som snäckor och kan också vara hermafroditer. Ostron, pilgrimsmusslor, musslor och musslor är musslor.

Polyplacophora

Polyplacophods (även känd som Amphineura) består av "kappa-av-post" skal --- åtta skal plattor i kombination med en tuff, läderartade band. De plåtar kan flyttas separat och foten tillåter dem att hålla fast lätt på stenar och andra hårda platser. De är vegetarian och krypa upp som skydd. Polyplacophods har en Radula och stor fot men inga tentakler och ögon. Könen är separata, alla chitons hör till denna kategori

HUVUDFOTIGA

bläckfiskar köttätande och är utrustade med ett huvud, ögon och antingen åtta eller 10 armar eller tentakler täckta med rotskott. . De har också en näbb-liknande utstick som de använder för rivning sina riktade mat. Deras huvud och fot gick, de har gälar och mottaglig sinnesorgan. Octopi, bläckfisk och nautilus är alla bläckfisk, Nautilus har ett yttre skal, medan andra gillar Argonauts (en typ av bläckfisk) inte gör det.

Scaphopoda

Scaphopods är vanligtvis kallas lubb skal och är avsmalnande. Precis som musslor, de har en retraktila fot de använder för att gräva och röra sig, deras grävande beteende tros hålla dem från rovdjur. Foten sticker ut från den breda änden. Scaphopods livnär sig på mikroskopiska organismer och matas på av fisk och krabbor. Könen är separata, och larver form har ett par ventil-liknande utväxter som smälter samman för att bilda den långa vuxna skal.

    Previous:nothing
    Next:Fakta om fjärilsfisk
    
    Copyright © 2011 give2all.org