välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

gör bultar

Postad av : Magnus Ekblad

Förberedelser The Wire

Bultarna är tillverkade av långa legerat stål tråd. . Tillverkaren väljer en tråd med samma diameter som den slutliga bult och erhåller spole flera hundra meter lång. Tråden är sedan värmebehandlas för upp till 23 timmar för att förbereda bildandet processen. När uppvärmningen är klar kabeln kort dränkta i svavelsyra för att avlägsna metalloxider eller andra föroreningar på ytan. Tråden tas bort för den syrabad, sköljas och belagd med en penetrerande smörjmedel för att underlätta bearbetning senare.

Forma bultens huvud

smorda ståltråd matas in genom en serie kraftfulla metallrullar att räta ut det. När kabeln har rätats till ett ris, skär maskinen det i mindre bitar som kallas "sniglar. " Varje snigel pressas sedan genom en perfekt rund öppning (med den exakta diameter den sista bulten) för att jämna ut kanterna och skapa en exakt, cirkulär kurva. Att forma sexkantskalle av bulten genomgår varje snigel en rad av pressar som gradvis inrätta det. Den första pressen ger skogssnigel en 1-millimeter bred, utstående "krage", märkning där huvudet börjar. Den andra tryck pressar kragen och närmaste slutet av snigel tillsammans, svarvning dessa avsnitt av skogssnigel i en glödlampa. Den tredje pressen pressar denna lampan i finalen, sexkantig skruvhuvudet.

Bearbeta diskussionen

Nu när den ena änden av skogssnigel har huvudet på rätt sätt bildas, måste maskinen skapar trådar för den motsatta änden. För att göra det lättare för bult att skruva i en mutter, avfasningar maskinen kanten med en liten, 0. 25 millimeter lutande kant. För att göra detta, är det snigel roteras snabbt kring sin axel medan en maskin tillämpar ett skärande verktyg till sin kant. Den resulterande friktionen slipar en liten, diagonal kant runt omkretsen på slutet.

Nästa, trådar måste skäras in i snigel. Den snigel är placerad mellan två plana metallytor med tråd mönster utsträckt horisontellt över dem. Maskinen kramar skogssnigel mellan dessa mönstrade två ytor och sedan glider en av ytorna framåt. Denna kombination av att trycka och skjuta tvingar skogssnigel att rulla fram över stadig yta. Detta rullande process avtryck ytorna "horisontella tråden mönster hela vägen runt snigel, vilket ger en fullt fungerande helix av trådar. Den snigel är nu officiellt en "bult.

    Previous:nothing
    Next:hur väte generatorer arbete
    
    Copyright © 2011 give2all.org