välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om legering

Postad av : Ulf Friberg

En legering är en metallisk ämne skapas genom att kombinera minst en annan metall eller icke-metalliskt grundämne med en oädel metall. De flesta legeringar är enbart består av metallkomponenter även element som kol, kisel, bor och svavel kan också kombinera med metaller för att bilda legeringar. Legeringar kan binära eller ternära, liksom refraktär eller icke eldfasta. Olika typer av material kan bussades i olika kombinationer för att uppnå särskilda egenskaper legering. Medan legerat stål är kanske den mest välkända och välanvända legeringar, superlegeringar representerar spetsen av legerat teknik.

Binära och ternära legeringar

Legeringar som främst består av två delarna betraktas binär, medan legeringar som består av tre huvudsakliga faktorer anses ternära. Mässing och brons är vanliga exempel på binära legeringar. Den förstnämnda består av koppar och zink, medan den senare består av koppar och tenn. Alnico, känd för sin magnetiska motståndskraft, är ett exempel på en ternär legering och består av aluminium, kobolt och nickel.

Eldfasta kontra icke eldfasta Alloys

legeringar som är icke eldfasta är formbara, eller lätt att platta till när det gäller att hamra eller rullande. Oppositely, eldfast legeringar är extremt hårt och har mycket högre smältpunkt (över 4000 grader F). Columbium, molybden, volfram och tantal är alla vanligt förekommande i eldfasta legeringar.

Produktion

Alloys kan produceras genom en rad olika metoder. De flesta kan produceras genom både varma och kalla processer, men detta beror på material som används och den invecklade i legeringen som skapas. Medan gamla stål göra tekniker åberopas muskel och lågor, utnyttjar modern legering som till exempel bekvämligheter som den elektriska induktionsugn.

Legerat stål

legerat stål är kol-baserade stål som har specifika kemiska material tillsätts för att förbättra eller ändra egenskaper . De är konstruerade för användning i speciella tillämpningar och är ofta består av koppar, fosfor, mangan, svavel och krom utöver kol.

Superlegeringar

Superlegeringar är legeringar som har skapats för att tåla extremt höga temperaturer. De används främst i frätande eller höga temperaturer (som kan överstiga 1000 grader F) som i kraftproduktion station, oljeriggar och kemiska fabriker. Oftast superlegeringar har järn, kobolt eller nickel baser. Nickel-baserade superlegeringar används framför allt i applikationer jetmotor.

Future

Modern legering forskning har lett till utvecklade av metalliskt glas legeringar, var den första, som inrättades 1957, en kombination av kisel och guld. Ny legering-tillverkningstekniker och en större tillgång på material har lett till nya innovationer i legeringen utveckling. Idag är de flesta nya legeringar är första simuleras på datorer för att avgöra vilka egenskaper de kommer att visa, långt innan de någonsin produceras.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör korallrev för ett projekt
    
    Copyright © 2011 give2all.org