välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är några begränsningar av solenergi?

Postad av : Jeanette Morales

Solenergi har funnits i miljarder år, och till skillnad från det begränsade utbudet av fossila bränslen som finns på jorden, kommer det att vara runt för miljarder mer. Det är också en naturlig energikälla som inte producerar några skadliga utsläpp eller direkt avfall. Det finns dock vissa begränsningar för solenergi som för nu förhindra den från att vara världens dominerande källan för sina energibehov

Tillgänglighet

Solenergi största begränsning är dess sporadisk tillgänglighet. Eftersom moln och, naturligtvis, kvällen avbryta insamlingen av solenergi, många solkraftverk är faktiskt hybridkraftverk som också behöver en sekundär fossilt bränsle, exempelvis naturgas, att fortsätta producera energi.

Stödnivå

Solar energi ger inte alltid den nivå av makt som krävs för att uppfylla energibehovet av ett företag eller område. I dessa fall måste en sekundär energikälla komplettera solenergi.

Kostnad

med teknik för att utnyttja solenergi fortfarande under utveckling, paneler och andra enheter som samlar in och lagrar energi fortfarande alltför dyr för vissa regioner.

Transmission

Eftersom soliga öknar är en idealisk plats för solenergi insamling, växter det inte har enkel tillgång till viktiga energinät. Plantorna kräver någon metod för överföring till kompensera för bristen på kraftledningar i öknen.

Evironmental Impact

Medan solenergi är snälla mot miljön, inte alla de faciliteter som behövs för att utnyttja den är. Några av de högre kapacitet solenergi växter tar upp stora mängder mark och bygga ett stort antal av dessa anläggningar kunde tränga djurpopulationer.

    
    Copyright © 2011 give2all.org