välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en elektrisk motor med ett 9V batteri

Postad av : Annika Hultén

Elmotorn är en av hörnstenarna i modern ingenjörskonst. Det är ett mycket enkelt koncept, men utan den vore en del av världens största och mest komplicerade maskiner inte ens existerar. Du kan göra din egen miniatyr av denna fantastiska moderna underverk i ditt eget hem. Med lite mer än ett nio-volts batteri och en del andra husgeråd, kan du få din egen elmotor spinning på nolltid

Du behöver:.
Bar magnetNine-volts batteryElectrical wireEnameled wireCraft kniv.


1.
Ställ in din magnet och ledningar. Placera en stavmagnet på ditt arbete yta och se till att den är ren. Limma två elektriska ledningar (strippad) på vardera sida om magneten, bildar handtag på vardera änden av stavmagnet. Gör en liten fördjupning i toppar av handtagen. Detta blir din vagga. Kontrollera att det finns extra kabel sticker ut från botten av magnet där Trådarna är fästa. Detta kommer att vara där batteriet kommer att anslutas.
2.
Anslut batteriet till ledningarna. Wrap varje tråd runt någon av de nio-volts batteri poler. För att säkra dem, tejp trådarna ned med en liten bit eltejp. Lägg ner batteriet på arbetsytan och se till att anslutningen är säker.
3.
Skapa rotorn. Ta en lång bit emaljerad tråd och band emaljen från ena sidan av den med en kniv. Skär den i tre delar: en långa och två korta. Ta den långa delen och linda den runt fingret flera gånger tills hela pjäsen är allt insvept i en cirkel. Anslut sedan andra två bitar av tråd till antingen slutet av slingan ordentligt, båda sidor med samma avskalade sidan nedåt.
4.
Ställ motorn i rörelse. Ställ in din nybyggda rotorn på vaggan ovanför magneten. Om kablarna är korrekt anslutna, bör den börja snurra omedelbart. Grattis! Du har just byggt en enkel nio-volts batteri motor.

Tips och varningar


  • Var noga med att inte hantera strippad ledningar för mycket med bara händer. Även om strömmen är låg kommer ledningarna värms upp efter att ha används under en kort tid.
    Previous:nothing
    Next:om kalksten
    
    Copyright © 2011 give2all.org