välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vilka djur finns i taigan skogen?

Postad av : P-O Lennartsson

taigan, som härrör från det ryska ordet "skog", är en av de största och kallaste livsmiljöer på land på jorden. Även känd som boreala skogen, barrskogarna i taigan ligga mellan tundran och ädellövskogar och sträcker sig över Eurasien och Nordamerika. Trots en kall och hårt klimat som sträcker sig från runt -50 grader Celsius till 30 grader året runt, flera djur har strukturellt anpassat sig för att överleva i taigan. Framträdande bland taigan djuren grizzlybjörnar, älg, järv, lodjur och räv.

Grizzly Bears

Grizzly björnar har silver-tonade päls och kan identifieras av en konstig axel puckel som saknas i andra björnar. Allätare, grizzlybjörnar överleva på taigan s 200 olika växtsorter som utgör cirka sjuttiofem procent av deras kost. De återstående tjugofem procent av deras kost innehåller insekter, honung, små gnagare, däggdjur och kadaver. Dessa björnar undvika taigan kalla vädret genom att stanna i sina hålor under hösten fram till tidig vår. Enligt New Hampshire Television hemsida, grizzlybjörnar övervintrar inte utan bara sover lätt och hålla sig borta från kylan. Sina skyddande fettlager tillåter dem att stanna i sina hålor under längre perioder vid kall väderlek.

Moose

De största medlem av hjortdjur har taigan älgen en bred överhängande nosen och en flik av hud som kallas klocka hängande från strupen. Mindre social än andra rådjur, lever älgen i allmänhet i sig, utom under häckningstiden. En bra simmare, matar älg på taigan s vedartade växter under vintern och på sommaren kvarstår på vattenväxter för huvuddelen av sin mat.

Wolverine

De största medlem av vessla familj, är järven starkt djur som liknar en liten björn. På grund av sin attraktiva päls, som användes för att linje parkas, var järv gång primära mål för päls jägare i Nordamerika. Allätare, omfattar järvens diet växter och bär, men små bytesdjur som kaniner och gnagare utgör en stor del av deras kost. Opportunistiska jägare, järv attack även större djur som caribou, om de visas svaga eller skadade. Järven livnär sig på liken av större däggdjur som älg, rådjur, och caribou under vintermånaderna och även gräva i hålor och äta ide däggdjur, uppger National Geographic webbplats.

Lynx

Lynx är namnet på fyra vildkatter, inklusive de kanadensiska lodjur, euroasiatiska eller sibiriska lodjur, bobcat, även känd som vildkatt, och det spanska eller iberiska lodjuret. Den päls färg lodjur, varierar en medelstor katt i enlighet med dess klimat sortiment. Lodjur baserade i de södra regionerna är korthåriga, mörka med små tassar medan lodjur i de nordliga regionerna har tjockare skikt, ljus färg, och stora vadderade tassar. Lynx är köttätare som jagar under dagen på en lång rad djur inklusive ren, rådjur, liten kronhjort, caribou, gems, fåglar och små däggdjur som snöskor harar, fisk, får och getter, enligt Animal Corner webbplats .

Red Fox

Den röda räven är en originell invånare i taigan skogar, men i dag finns på tundran och i tropikerna inom Europa, Nordamerika, Asien och Australien. Den röda räven har en rostig röd-päls, en vit spets yvig svans och svarta ben, öron och näsa. Växer upp till två och en halv meter lång, är denna intelligenta räv väl anpassade till olika livsmiljöer. En nattlig rovdjur jagar rödräv små däggdjur som ekorrar, kaniner och harar.

    Previous:nothing
    Next:hur man bygger en pneumatisk t-shirt kanon
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org