välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

skillnaden mellan Celsius och Fahrenheit

Postad av : Charlotte Wannberg

Celsius och Fahrenheit skalor används för att mäta temperatur. Den mest slående skillnaden mellan de två är att Fahrenheit läser 32 grader och 212 grader när vattnet fryser och kokar, samtidigt som Celsius mer logiskt sätter sitt 0 grader och 100 grader vid dessa punkter

omräkningsformel

För att konvertera till Celsius från Fahrenheit, subtrahera 32 från Fahrenheit siffra, multiplicera med 5, dividera med 9. Att konvertera till Fahrenheit från Celsius, multiplicera Celsius siffran med 9 och dividera med 5 och lägg sedan till 32.

Deriviation

Celsius skala ökar från 0 grader till 100 grader i spannet som Fahrenheit skalan stiger från 32 grader till 212 grader. Så för 100 graders temperaturökning på Celsius skala stiger Fahrenheitskalan 180 grader. Således förhållandet är 180 till 100, eller 9 till 5.

Ursprunget till skillnaden

Daniel Fahrenheit's referenspunkter var fryspunkten hos en saltlake blandning för 0 grader kroppstemperatur på 96 grader samt frysning av vatten vid 32 grader. Forskare kalibreras senare skalan så långt mellan kokning och frysning av vatten är exakt 180 grader.

vetenskapliga ändamål

Fahrenheit skalan inte används i vetenskapligt arbete. Kelvin och Celsius skalorna är att föredra eftersom de innebär mer universella fysikaliska referenspunkter på tal runda grad än Fahrenheit gör.

International Använd

De flesta länder, inklusive Storbritannien och (med några få undantag) Kanada, använd Celsius skala i vardagen. Fahrenheitskalan används nästan uteslutande i USA, Jamaica, Belize och några andra länder.

    Previous:nothing
    Next:talteori primtal
    
    Copyright © 2011 give2all.org