välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

geometriska egenskaper av citrusfrukter

Postad av : Valon Istrefi

Citroner, lime apelsiner, är grapefrukt, tangeriner och andra citrusfrukter betecknas som en hesperidium, i princip stora bären växer från träd, enligt University of Georgia. De kännetecknas av förekomsten av vitamin C och deras syrainnehåll. Florida växer mest citrusfrukter i USA som dess blöta och varma vädret hjälpmedel deras odling. Dessa ätliga bär uppvisar några av de mest grundläggande geometriska egenskaper som finns i naturen.

Shape

Citrusfrukter är runda och växa i form av en sfär, eller så är de avlånga. Apelsiner och grapefrukt är exempel på klotformiga runda frukter. Citroner och limefrukter växa med mer kantiga ändar och är större i mitten. Jordgloben formen är symmetrisk både horisontellt och vertikalt, medan avlånga citron formen är symmetrisk i endast en riktning. Tänk på att frukt inte skildra perfekt symmetri hela sin kropp när den produceras naturligt

Mönster

Den ätliga avsnitt -. Kallade endokarp-uppvisar hjul-liknande mönster i hela den frukt som kan ses genom skärning in den på diameter. Åtskilda av en venös huden, är de avsnitt som anges i 10 14 radier från mitten av frukten innehåller vanligtvis ett frö i varje. Dessa mönster kvarstår konsekvent oavsett den övergripande formen på frukten.

Volym och densitet

volymprocent och densitet hos citrusfrukter avser mängden utrymme för frukt tar upp och kan mätas med ett deplacement metod. Denna metod praktiserades på en bergamott frukt i en internationell Agrophysics studie av S. Rafiee et al. Under 2007 genom att jämföra den volym av fördrivna vatten till den uppmätta vikten på själva frukten. University of Georgia inlägg volymen av den ätliga delen av en citrusfrukt på 86 procent till 90 procent vatten som gör en jämförelse vatten matematiskt enkla.

Yta

Ytan på citrusfrukter är generellt texturerade och grov . Ytan kan uppskattas genom att använda formler för en sfär för den rundare frukter som en grapefrukt eller en apelsin, men det tar ett par steg under mer cylindriska citroner och limefrukter. Denna ojämna Skorpan är en egenskap hos bär och kan skäras bort för att få tillgång till kött av frukten, som är den ätliga delen. Skorpan tar upp en större del av frukten som helhet om den odlas i Medelhavet klimat, till skillnad från subtropiska klimat, enligt University of Georgia.

    
    Copyright © 2011 give2all.org