välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av remskiva system

Postad av : Charlotte Wannberg

Remskivor används för att överföra energi genom en linje, bälte eller tackla. De finns i olika typer, en del ger mekanisk fördel, en del att ändra riktning på en tillämpad kraft, och några delar den pålagda kraften med andra trissor

fast och rörlig Brytskivor

Fasta och rörliga remskivor är den enklaste. Fast remskivor inte flytta (bortsett från remskiva rotation) när lasten rör sig och därför tjäna för att ändra riktningen på ingången kraft. Rörliga trissor är knutna till lasten och kan ge mekanisk fördel.

Block och talja Hoist

Ett block-och tackla remskiva, ofta ses i sjöfarten, använder flera remskivor i block för att få mekanisk fördel i att lyfta . Genom att dubbla upp linjen, eller tackla, är längden på linjen för att dra mycket större än avståndet lasten lyfts, därför att minska tillförseln kraft som krävs. Är

Differential Remskiva

En differentierad trissa som används av bilmekaniker att lyfta motorer. Eftersom de två remskivor i ett block är fasta, ta itu med kedja omslag runt motsatta sidor förhindra att släppa av last. En liten skillnad i radie mellan de två remskivorna är källan till den mekaniska fördel.

Serpentine trissa system

En serpentin trissa systemet ansluter flera remskivor med en enda plan, kontinuerlig bälte. De används i bilar så att motorn kan köra kringsystem såsom luftkonditioneringen kompressor, styrservopumpen och generatorn.

Line eller remsträckare

En remskiva med en fjäder åtgärd kan ge spänning för att förhindra avvikelser från slack i linjen.

    Previous:nothing
    Next:riskerna för naturkatastrofer
    
    Copyright © 2011 give2all.org