välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

farorna med argon

Postad av : Jan-Olof Stoor

De hälsorisker som är förknippade med överexponering för argon är minimala. Men det är ett enkelt kvävande, så i vissa fall ett utsläpp av en stor mängd argon kan utgöra en fara för kvävning. Argon är varken brandfarligt eller reaktiva. Om en tank av argon är uppvärmd eller punkteras, tanken kan spricka och orsaka personskador. Argon är ett grundämne som finns som en gas i sin naturliga form. Argon är en färglös, luktfri gas

Inandning

Inandning av en liten mängd argon väntas inte leda till negativa hälsoeffekter. Men bör det finnas en syrefattig miljö som orsakas av utsläpp av stora mängder argon, särskilt i ett trångt utrymme, kan en person få symtom som huvudvärk, ringningar i öronen, yrsel, dåsighet, medvetslöshet, illamående, kräkningar och depression av alla sinnen. Att det begränsas till en syrefattig miljö under en längre tid kan till och med visa sig ödesdigert.

Den luft vi andas normalt innehåller cirka 21 procent syre. Vid 12 till 16 procent syre, en persons andning och puls ökar ränta och muskulös samordning är något störd. Människor upplever emotionella upprörd, onormal trötthet och störd andning vid 10 till 14 procent syre, och illamående, kräkningar, kollaps och medvetslöshet vid 6 till 10 procent syre. Under 6 procent syre, kan människor utveckla krampaktiga rörelser och kollaps. De kan dö

hud-eller ögonkontakt

Om komprimerad argon snabbt ut från en tank direkt i ögonen eller på huden, kan orsaka förfrysning, skada eller förlust genom frysning, vilket kan gå från inledande rodnad och stickningar i kallbrand om de inte behandlas.

Brandfara

Tankar av argon kan explodera i hettan av en brand beror på ökat tryck i tanken.

Inkompatibiliteter

Argon är i huvudsak inert och inte reagerar med något material under normala förhållanden . Från och med 202C argon har konstaterats att bilda en enda förening, argon fluorohydride, så det används ofta när en inert atmosfär krävs.

Miljöeffekter

Argon kommer att upplösas i luften under normala miljömässiga förhållanden. Det är inte skadligt för växt-och djurliv. Argon orsakar inte skadliga effekter på ett vattenmiljön.

    Previous:nothing
    Next:olika snäckskal typer
    
    Copyright © 2011 give2all.org