välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

egenskaper för en rubin ädelsten

Postad av : Annika Hultén

Sedan urminnes tider har rubiner ansetts vara ett av de mest värdefulla ädelstenar. De är eftertraktade för sin skönhet och levande röd färg. Ruby är en sort av mineralet gåta, som är en av de hårdaste mineraler på jorden

fysiska egenskaper

ruby rangordnar 9 av 10 på Mohs skala för hårdhet, näst efter diamant på 10. Rubiner som är mer än 3 karat är mycket ovanliga.

Geografi

Rubiner finns på många platser, inklusive Nepal, Vietnam, Thailand, Pakistan, Afghanistan Kenya och Tanzania. De kan variera i nyans och intensitet från djupa, levande röd till en mer blek, blåaktig färg.

Metafysiska Properties

Ancient druids, shamaner och hinduer trodde på mystiska egenskaper Ruby och andra ädelstenar. Många av dessa föreställningar gick vidare och fortfarande existerar i modern tid. Den ruby tros främja tydlighet, visdom och motivation. Det är tänkt att bära upp eller bära en rubin kommer att skydda ägaren från psykiska och fysiska angrepp, och att sova med en rubin kan inducera Lucid Dreaming.

Helande egenskaper

romarna och grekerna utnyttjade ädelstenar för sina helande förmågor. Man tror att rubiner kan främja hälsosamma blodcirkulationen och skyddar mot infektion. Rubiner är tänkt att rena blodet från gifter. Den ädelsten är även krediteras med att förhindra svält.

Magiska egenskaper

Sedan urminnes tider hedniska kulturer trodde på den magiska inneboende ädelstenar. Även i modern tid, en del utövare av Wicca användning ädelstenar i trollformler och tror att bära en rubin kan öka energi under en magisk ritual. Magiska egenskaper förknippade med ruby omfatta skydd, makt och rikedom. Rubiner används också för att avvärja mardrömmar.

Fun Fakta

Enligt legenden bar Katarina av Aragonien en rubin som vände tråkigt och förmörkade i nyans dagen innan Henrik VIII meddelade att han var skilsmässa henne.

    
    Copyright © 2011 give2all.org