välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

utrotningshotade djur fakta

Postad av : Charlotte Wannberg

Kongressen antog den utrotningshotade arter år 1973 för att skydda djur som var i fara att utrotas. US Fish and Wildlife Service har till uppgift och ansvar att upprätthålla en förteckning över utrotningshotade djur

Betydelse

I juli 202C fanns det nästan 1. 900 djurarter listade som utrotningshotade i hela världen, inklusive mer än 1300 hittade helt eller delvis i USA, Enligt National Oceanic and and Atmospheric Administration.

Från A till Ö

från den amerikanska bison, till den stora vita valen, till zebra, utrotningshotade djur är små, stora, farliga och ofarliga.

Desruction av Habitat

djur blir utrotningshotade när människor förstör deras naturliga miljö. Bostäder, köpcentra, motorvägar, golfbanor och flygplatser har tagit över livsmiljöer för många hotade arter.

Pollution

Föroreningar är en viktig komponent i att placera djur på den utrotningshotade listan. Oljeutsläpp, surt regn, skräp och vattenföroreningar har satt många djur i riskzonen.

Jakt och Fiske

Jakt och fiske har utrotningshotade mycket djurliv. Eftertraktat för livsmedel, päls, läder eller andra värdefulla tillgångar, har många djur blir alltför jagade och fångade.

Sjukdom

Vissa sjukdomar som bärs av både människor och andra djur kan sätta djur i fara. Exotiska arter kan både bära och att drabbas av sjukdomar som de inte kan slåss.

    
    Copyright ©2011