välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Problemet med alternativa drivmedel

Postad av : Charlotte Wannberg

Med hotet om global uppvärmning nära till hands, och priset på gas varierar vilt och klättring i allmänhet, många konsumenter, forskare och politiker förebådar den ständigt inkommande våg av alternativa bränslen. Dessa bränslen, som definieras som i huvudsak något annat än oljebaserade bensin, debiteras som den våg av framtiden: billiga, säkra, miljövänliga sätt att driva våra bilar, hem och vardag. Tyvärr finns det en hel del problem med alternativa bränslen som hindrar denna dröm blir verklighet.

Klassificering

Det finns två underkategorier av alternativa bränsle i samband att driva fordon. . Den första är bränsle, t. ex. etanol eller naturgas. Dessa bränslen finns redan tillgänglig för den stora allmänheten, du kan köpa massor av bilar från Ford eller GM märkta "flexifuel-," som anger möjligheten att köra på bensin eller etanol. Den andra kategorin utgörs av bränslen fortfarande under utveckling, som väte och bränsleceller.

Bränsle

Det första problemet med etanol och naturgas är dess begränsade utbudet. Producenter kan helt enkelt inte göra nästan nog av dessa bränslen att driva en storskalig omställning från bensin till "majs gas", en populär pseudonym på etanol. Etanol tillverkad av organiskt material, som skall odlas

billigare och renare

Det andra problemet med etanol är att det egentligen inte är mycket renare -. ? Eller billigare-än bensin. Även etanolbilarna ut en lägre volym av CO2 än gasfordon, är underskottet inte är tillräckligt stor för att stoppa eller vända den globala uppvärmningen. Även etanol är normalt billigare än gas med cirka 50 cent per gallon, etanolbilar få motsvarande lägre gas körsträcka, och så bränslets uppenbara fördelen hämmas.

vätgasbränsle

Bränslen fortfarande under utveckling, som väte, har de egna problemen. Det är för närvarande vilt dyrt att producera vätgas kan användas som bränsle i en bil, och materialet är mycket farlig i sitt nuvarande skick. Löftet om att ersätta farliga CO2-utsläpp med säker vattenånga-en biprodukt av vätgas-är missvisande också. Vattenånga hålls värmen i atmosfären fyra gånger bättre än CO2. Detta innebär att om inte den faktiska massan av utsläpp väte fordon är betydligt mindre än gasbilar kommer vätgas snabbt påskynda uppkomsten av den globala uppvärmningen.

Överväganden

alternativa bränslen vi har idag är inte ett lovande alternativ till bensin. Tyvärr alternativa drivmedel i morgon har massor av problem. Forskarna måste fortsätta att forska och experimentera med andra alternativa drivmedel, och lära sig att exakt förutsäga deras effekter, innan världen är redo för en storskalig övergång från bensin.

    
    Copyright © 2011 give2all.org