välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man läser en potentiometer

Postad av : Camilla Näslund

En potentiometer är ett variabelt motstånd som kan fungera som en reostat eller spänningsdelare. För att läsa en, är allt som är nödvändigt att ha en ohmmeter eller en multimeter på en ohmmeter inställning

Du behöver:. .
Potentiometer
Multimeter.
Papper och penna eller dator kalkylblad.


1.
Placera din multimeter på lämplig ohmmeter inställning. Det måste vara högre än för motståndet rating potentiometern.
2.
Placera en ledning på multimetern till vänster terminal potentiometer, och den andra för vindrutetorkarna eller mitten del. Anteckna värdet.
3.
Placera nu ett försprång på multimetern på rätt poler på potentiometer och den andra för vindrutetorkarna. Återigen, bokföra värdet.
4.
Slutligen, en uppsättning ledning av multimeter på potentiometern vänstra terminal, och den andra på sin rätt terminal. Bokföra värdet en gång till. Det kommer ungefär lika stor som det högsta motstånd som anges på förpackningen enheten kom i.

tips och varningar


  • Om du inte vet motstånd potentiometer, placera multimeter på lägsta inställningen och gradvis öka den tills du får en behandling. Du kanske vill använda krokodilklämmor på din multimeter leder så att de inte glider av när du spelar in värden.
  • Det är inte ovanligt för billiga potentiometrar som skall bort med så mycket som 50 procent av deras nominella värde när de är värderade.
    
    Copyright ©2011