välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar en pil rörelseenergi

Postad av : Jonathan Nyberg

Det är lätt att ta en pilbåge till nominellt värde. Du eld pilen från bågen, och du antingen nå ditt mål eller om du inte. Men likt något, är en pil en nyttig och intressant del av vetenskapen. En pil har många olika vetenskapliga egenskaper, trots att de ofta är bara en lång och tunn träbit med en plast eller metall spets. Till exempel har en sköt pil en unik mängd kinetisk energi. Det kan verka överväldigande och förvirrande i början, men beräkningen att kinetiska energin är otroligt lätt att göra.

Du behöver:
ScaleCalculatorStopwatchTape åtgärd


1
Väg pilen. . . För att ta reda på pilen rörelseenergi, plug två egenskaper hos pil i en matematisk ekvation. Det första är vikten. Använd en skala att få en korrekt behandling och se till att skriva ner det för senare.
2.
Hitta hastighet i pilen. Du kan få en grov uppskattning helt enkelt nog, med endast ett stoppur och måttband. Hastighet definieras som "avståndet över tid", ofta mätt i meter /sekund. Brand din pil och hålla koll på den tid det tar att slå mot marken, med din stoppur. Därefter mäta avståndet från den punkt du sköt pilen till den punkt den nådde marken. Skriv ner "distans /tid" och du har just hittat hastighet.
3.
Beräkna den kinetiska energin i pilen. Detta kan göras genom att de data som du har samlat in och ansluta den till följande ekvation:

1 /2 gånger massan gånger hastigheten i kvadrat

Det vill säga, multiplicera 0,5 av pilens massa av kvadrat hastighet på pilen vid sparken. Det nummer du får när ekvationen beräknas är pilen rörelseenergi.

Tips och varningar


  • att få korrekta avläsningar av vissa av de uppgifter som krävs för den kinetiska energiekvationen, får en partner vara till hjälp.
    
    Copyright © 2011 give2all.org