välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är några växter i den tempererade regnskogen?

Postad av : Valon Istrefi

Tempererade regnskogen längs nordvästra kusten och i vissa delar av Chile, Norge, Japan, Australien och Nya Zeeland. . Växter och träd i den tempererade regnskogen skiljer sig mycket från dem i mer välkända tropiska regnskogar. Skillnader i klimat och temperatur leda till en mer svalt väder växter som vintergröna barrträd. Epifyter, eller växter som växer på andra växter, är mycket vanliga i tempererade regnskogar också.

Redwood träden

Antagligen den mest kända växter i de tempererade regnskogarna är de enorma redwood träd, mest finns längs kusten i norra Kalifornien. Dessa träd kan växa över 300 meter lång, lever i hundratals år, och har stammar så stor som 20 meter i diameter.

Barrträd

De vanligaste träden i tempererade regnskogen är stora barrträd, eller vintergröna träd med barr istället för löv. Barrträd växa bra i kallare klimat av ett tempererat regnskog. Några vanliga barrträd är douglasgran, odört, gran, tall och röd ceder. Alla dessa typer av träd är populära för att logga, vilket leder till oro livslängden för de tempererade ekosystem regnskogen.

Big-Leaf Maple

I varmare områden i tempererade regnskogen, big-blad lönn träd är en vanlig syn. Dessa lövträd gör fäller sina löv på vintern, vilket ger jorden med välbehövlig näring som bladen sönderdelas vid sidan av mycket sura barr från barrträd.

Ormbunkar

Ormbunkar i den tempererade regnskogen kan växa till vara mycket stora, och de kommer ofta växa till mestadels täcka i skogen. Deras riklig tillväxt främjas av tillgången på vatten, eftersom de flesta tempererade regnskogar emot över 100 inches regn per år. Även under den torra säsongen kommer kvardröjande kustnära dimma ger anläggningar med mer än tillräckligt med fukt.

Mossor och lavar

mossor och lavar kan ses som växer på stora träd i hela tempererat regnskog. Dessa växter har inte rötter, det är därför de kan växa på ytan av andra växter, långt över marken. När de växer högt i regnskogen canopy, dessa epifyter kan dra nytta av mer av solljuset innan bladen filtrera ut den på sin väg till skogen.

    Previous:nothing
    Next:fördelarna med analoga radiografi
    
    Copyright © 2011 give2all.org