välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livsmiljö en humla fladdermus

Postad av : Ulf Friberg

Humlan fladdermus är inte bara den minsta fladdermus i världen, är det också den minsta däggdjur. Humla fladdermöss mäta en knappa 29-och 33-mm långa och väger in på 2 gram. Namnet "Humlan bat" kommer från deras ringa storlek (ungefär samma storlek som en stor humla), och deras korta uppåtvända näsor har gett dem den mer formella namnet på Kittis Hog-nosed Bat. Humla fladdermöss anses vara hotade, och deras befolkning uppskattas till mellan 2. 000 och 4. 000

Geografi

Geografiskt är humla fladdermöss finns i nationer Thailand och har nyligen påträffats i Myanmar. Mer specifikt är humla fladdermöss finns i endast en region i Thailand: Sai Yok National Park ligger i Karmhanaburi provinsen. Deras utbredningsområde i sydöstra Myanmar är inte helt kända, men bara en knapphändig antal fladdermöss har upptäckts där.

Klimat

Klimatet i Myanmar och Thailand är tropiskt. Denna typ av miljö är varmt och fuktigt och är kraftigt förorenat av regn och monsuner. Humlan BAT är hemma i denna tryckande klimat och tillhåll i grottor som gränsar till Khwae Noi floden medan utfodring i närliggande områden.

Habitat

I denna mycket begränsade revir, humla fladdermöss bor i kalksten grottor som kan hittades gränsar floder i Thailand och Myanmar. Humla fladdermöss sover i relativt små kolonier (cirka 10 till 100 personer i storlek) i den övre kamrarna i grottor i löv-och barrskog. Även kolonierna är små, humla fladdermöss utspridda när vila istället för i ett tätt hopkrupen grupp.

Mat Källor

Bumblebee fladdermöss är insektsätare, vilket innebär att de äter insekter. Fladdermöss foder under mestadels insekter (även om de kommer emellanåt äta insekter från blad) vid skymning och gryning. Jakten intervall för humla fladdermöss är relativt nära deras hem grottor. Vanligtvis uppstår födosök i öppna fält inte längre än 1 km från där de sover.

Habitat Hot

Bumblebee fladdermöss är extremt utrotningshotade och deras begränsade räckvidd gör dem sårbara för en rad störningar. Som med alla fladdermusarter som tillhåll i grottor, har människans påverkan stor inverkan. Grottorna är av naturen känsliga miljöer och turistverksamhet och vetenskaplig undersökning har tagit en vägtull på humlan befolkningen. Årlig bränning av skogarna runt grottorna är också ett stort hot mot artens överlevnad.

    Previous:nothing
    Next:farorna med argon
    
    Copyright © 2011 give2all.org