välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

växter som är utrotningshotade i Kenya

Postad av : Camilla Näslund

Utrotningshotade växter ofta inte får den uppmärksamhet som utrotningshotade djur gör, särskilt de från Afrika. Även om de kanske inte är så söta och gosiga, växter är en viktig del av deras ekosystem och hjälpa till att mata utrotningshotade djur vi ofta donera att spara. Det finns många växter i Kenya hotade på grund av olika anledningar, och det är upp till oss att hitta vilka växter behöver hjälp och orsaken till befolkningsminskningen

Bauhinia Mombassae

Detta träd, med det vetenskapliga namnet bauhinia mombassae, är ett litet träd som finns i klippiga flodvattnets områden i Kenya. En stor population av trädet finns höra Mwache River och i Shimba Hills National Reserve. Förstörelse av livsmiljöer och intrång av elefanter är två faktorer i allt färre denna växt befolkning. Blommorna på dessa anläggningar är ljust gula, rosa, röd eller lila. Trädet kan växa mellan sex och 12 meter hög.

Brucea Macrocarpa

Brucea macrocarpa är en buske bara finns i Kenyas centrala sumpiga områden eller riverines. Kamiti, Thika Falls, Rojwero Swamp och Kiambu är alla platser där anläggningen finns, är dock antalet minskat på grund av befolkningsökning och jordbrukets utveckling i området. Även om antalet är litet och fortsätter att sänka, håller Plant Conservation Programme i Kenya lever prover samt frön för att se arten inte bli helt utrotade.

Combretum Tenuipetiolatum

Combretum tenuipetiolatum är ett litet träd som finns i den Rabai och Mombasa, Kenya, liksom Förenade republiken Tanzania. Arten hotas av befolkningsökning utanför Rabai Forest dock inom skogens gränser anläggningen är säkrare eftersom skogen anses helig mark. Så länge anläggningen finns kvar i Rabai Skog, bör siffrorna vara stabila men anläggningen är fortfarande närvarande listad som "akut hotad".

Euphorbia Tanaensis

Euphorbia tanaensis är ett allvarligt hotade växt hittades inte bara bara i Kenya, men bara i en reserv i Kenya, Witu Forest Reserve. Det finns nu bara 20 mogna plantor nu levande, enligt IUCN: s rödlista över hotade arter. Detta träd lever i sumpiga skogsområden i reservatet och medan reserven är en reserv och därmed lagligt skyddad, har civila frågor i landet lett till en brist på tillsyn om skydd av utrotningshotade arter.

Sorindeia calantha

Sorindeia calantha är en vintergröna träd som bara finns på två platser i världen: Syd Nguru Mountains i Tanzania och Kasigau i Kenya. Dessa träd trivs i områden 1. 200 till 2. 000 meter över havet i fuktig, fuktigt klimat. Lågland skogar med fuktigt klimat är också idealiska. Detta träd har inte studerats i stor utsträckning eftersom det har alltid bara varit känd av ett fåtal prover som tagits, enligt UNCN rödlistan.

    Previous:nothing
    Next:funktion spegeln i ett mikroskop
    
    Copyright © 2011 give2all.org