välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur reproducera spolmask?

Postad av : Magnus Ekblad

Inledning

spolmask är en parasit som är beroende på djur och växter att överleva, utan att ge några fördelar tillbaka till sina värdar. . Rundmasken återger sexuellt, vilket betyder att det krävs både en kvinnlig och en manlig rundmasken att producera avkomma. När befruktat, en rundmask kan lägga så många som 200. 000 ägg i en enda dag.

Kvinna

Den kvinnliga rundmasken bär på typiska arbetsuppgifter kvinnliga arter som producerar sexuellt. Honan rundmaskar har en enda äggstock, och håller sina ägg i en äggledare. Honan kan då passera äggen genom äggledaren och in i livmodern där äggen kan befruktas.

Man

Den manliga rundmask visar även exempel på typiska arbetsuppgifter för män arter som producerar sexuellt. Hanen har två viktiga delar av anatomi som hjälper till mångfaldigande, spiculae och kloak. När parningen uppför hanen en eller flera spiculae ur kloaken och använder dem för att tränga in i honans könsorgan porer. Spermierna förflyttar sig sedan ner den spiculae och in i livmodern.

Gödsling

När spermierna in i livmodern, kan det få kontakt med äggen och befruktar dem. Inte alla ägg kan bli befruktade av transaktionen, men de flesta kommer. Äggen sedan svimmade av den kvinnliga och i marken, eller för en rundmask som är närvarande i en värd, i tarmarna. Äggen kläcks sedan i små larv, som växer till full storlek spolmask vuxna mellan 6 och 20 inches.

    
    Copyright © 2011 give2all.org