välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är farorna med svavelväte och metangas exponering?

Postad av : Valon Istrefi

Du behöver:
Balance
. Mätglas.
Räknare.

Svavelväte är en gas med en kemisk formel H2S. Den tillverkas i mycket små mängder i kroppen och kan också hittas i vulkaniska gaser och nära några vattenbrunnar. Men det är också producerad av industri-och produktionsanläggningar. Det är både brandfarliga och giftiga, vilket gör det en farlig gas. Det kan identifieras som en färglös gas med en rutten-ägg lukt. Det är allmänt hittades nära deponier, pappers-och massafabriker, växter asfalt, hus slakt, avfallsanläggningar och avloppssystem. Metan är en annan typ av naturgas som är extremt brandfarlig. Det kan leda till döden genom kvävning om den läcker och blir instängd i slutna utrymmen eftersom det kommer att beröva dig av syre. Metan i sig är inte giftig. Det blir bara en giftig gas när den fungerar som en komponent till en annan gas.

Hälsoeffekter av svavelväte Exponering

svavelväte exponeringen på nivåer över 50 till 150 ppm, kan orsaka förlamning i ditt luktsinne. På mycket högre nivåer, kan den orsaka asphyxial kramper, andningsförlamning och död. Symtom på en dödlig gasläckan innehålla komprimerade eller få nedslagen, dimsyn, andningsdepression, skakningar, takykardi, kramper och cyanos. Ångan från svavelväte gas kan färdas långa sträckor tills den hittar en tändkälla och sedan blinkar tillbaka och avger giftiga och frätande svaveloxider vid förbränningen.

Hälsoeffekter av metangas

Metangas är en kvävande. Kvävande gaser tränga eller minska syretillförseln i luften och så resultera i syrebrist eller kvävning. Effekter av kvävning eller syrebrist är: muskulös koordinationssvårigheter, ökad puls och andning, störd andning, onormal trötthet, känslomässig upprördhet, kräkningar, kollapsar, oförmåga att röra sig, brist på medvetande, kippar efter luft, krampaktiga rörelser, respiratorisk kollaps och död .

Environmental Effects

Metangas är en typ av växthusgaser. Dess närvaro i jordens atmosfär påverkar alltså jordens totala temperatur och klimatsystem. Dess styrka för den globala uppvärmningen ligger 20 gånger mer effektiv än koloxid, vilket betyder att den är effektivare i fångstmetoder värme i atmosfären. I motsats till metan är svavelväte vattenlösligt. Det kan orsaka farliga former av föroreningar till både luft och vatten. Svavelväte föroreningar kan leda till farliga störningar i den fysiska och kemiska sammansättning kroppar av vatten. Metangas tillhör en kategori av gifter har akuta effekter. Sin ständiga närvaro i hydrosfären och atmosfären kan leda till ekonomiska risker och medicinska frågor bland människor exponeras för det.

    
    Copyright © 2011 give2all.org