välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Colorado State Bird & blomma

Postad av : P-O Lennartsson

Två av de statliga symbolerna för Colorado är lärka sparv och Colorado blå akleja. Denna fågel och blomma fick sina utmärkelser från lagstiftare i Colorado, med akleja bli den stat blomma den 4 april 1899 och lärka sparv utses till staten fågeln cirka 32 år senare, den 29 april 1931. Lärka sparv passerar genom västra Colorado på väg till och från sin häckning, uppfödning i östra delarna, medan akleja växer på många ställen i hela staten.

Aquilegia caerulea

Columbine arter Aquilegia caerulea växer från så långt norrut som stater som Idaho och Montana söderut genom Klippiga bergen i New Mexico på höjder från 6. 000 till 12. 000 fot . Blomman står så högt som två meter, med en spridning på en till två meter. Denna perenn blommar under april och maj, som producerar en blå och vit blomma, med blomman fortsätter att blomma genom växtsäsongen. Colorados statliga blomma finns i alpina ängar, öppna skogsmarker och på bergssluttningar.

Columbine Överväganden

Enligt USA Forest Service webbplats, sker en all-blå typ av Colorado blå akleja. Staten blomman är bland de mest populära med fotografer och fans Wildflower, som kommer att ta bilder av det som de möter den under natur vandringar. Färgerna på blomman matchen faktiskt de om läget flagga Colorado. Fabrikens vetenskapliga namnet syftar på hur vatten ibland samlas inuti blomman. Colorado blå akleja är en kultiverad och hybridiseras blomma, som växer i många Wildflower trädgårdar, säger Lady Bird Johnson Wildflower Center webbplats.

Identifiering

lärka sparv manliga, under häckningstiden, besitter en helt svart kropp med vit fläckar på vingarna. Men när vintern närmar sig, hanen förvandlas till en tråkig gråbruna färg, samma färg som honorna, med mörkare streck på sitt vita bröstet. Den Cornell Lab of Ornithology hemsida säger att lärka sparv är den enda familjemedlem av sparvar ändra sin fjäderdräkt på detta sätt varje år.

Geografi

De flesta av västra Colorado blir en viloplats som lärka sparv gör sin väg, antingen norrut eller söderut till prärien land Great Plains under de årliga vandringar. Den östra halvan, där grässlätter finns, är en sommar hem till fågeln. Lärka sparv häckar även i södra delarna av centrala Kanada och i stater som Montana, Wyoming, Dakota, Nebraska och Kansas. Lärka sparv kommer övervintra i södra Texas, Arizona och i norra delarna av Mexiko.

Bunting Fakta

sidor av vägen är ofta där människor kommer upptäcka ett stort antal lärka buntings, som sällskaplig fågel resor och flöden i stora flockar. Lark buntings kommer att förbruka buggar, frön, frukter och spannmål. Hanarna har inte fördelen av att sjunga från höga sittpinnar på sina prärien häckningsplatser, eftersom det finns en brist på träd. Det innebär att de måste domstolen honorna med en sång medan de tar till luften. Denna akrobatiska skärmen, oftast utförs av flera hanar på en gång, kan leda dig till där grupper av lärka sparv häckar, säger "National Audubon Society Field Guide to Birds. "

    
    Copyright © 2011 give2all.org