välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

olja som en icke förnybar resurs

Postad av : Jeanette Morales

Icke förnybara resurser är de som finns i begränsat utbud och är oersättliga eller som tar lång tid för jorden att ersätta. De flesta av våra metaller är icke-förnybara resurser, liksom våra fossila bränslen. Den icke-förnybara natur fossila bränslen som uppfyller våra primära energibehov är en stor oro eftersom, medan metallerna kan återvinnas och återanvändas, är fossila bränslen som olja brände att släppa sin energi och är borta. Olja förvandlades till bensin är det primära bränslet för alla transportmetoder i världen, och eldningsolja är en värmekälla för många bostäder.

Du behöver:
Boka på teleskop
. Astronomi guide.

Identification

Fossila bränslen kallas så därför att de bildas i jordskorpan under miljontals år från ruttnande växter och djur, precis som fossil gör. Olja består av kol och väte-baserade molekyler. Kol, väte och syre är de primära komponenterna i alla levande varelser. När syret lämnar kroppen vid nedbrytningen, flyr eller används som bränsle av de mikroorganismer som ansvarar för nedbrytning är kol och väte kvar. Miljoner år, lera och sediment uppbyggd och en hel del värme och tryck från jordskorpan omvandlas dessa element till olja. Eftersom jordskorpan skift, fickor av olja från under jordens flytta nära ytan, så att människor få tillgång till och gruvan deras innehåll. Det kommer att ta jorden miljontals år att återuppbygga utbudet av olja på att människor har mjölkat i lite över 200 år.

Historia

Sedan den första kommersiella användningen som en källa till fotogen på 1850-talet, olja och dess destillat bensin har blivit den viktigaste energikälla i världen. För mycket av tiden för dess användning, har olja riklig tillgång på billig, kräver lite teknik för att skörda. Cirka 70 procent av världens utbud av olja finns i Mellanöstern, med USA, Ryssland, Kanada och Kina också med stora insättningar. Oljeterminer, som är vad på det framtida priset på ett fat olja, offentligt handlas råvaror.

Överväganden

Det förutspås att i nuvarande takt för konsumtionen, kommer världens oljereserver tömmas med cirka 2080. De flesta av de lättillgängliga oljetillgångarna är redan tomma. Redan innan oljan helt försvinner, kommer det att bli oöverkomligt dyrare att återhämta sig och att köpa, så även om det kan finnas utvinningsbar olja genom 2080, möjlighet för den genomsnittlige amerikanen för att köpa och ge olja och bensin kommer att vara över långt innan dess.

Förebyggande

Motor olja som används för att smörja maskiner och fordonsdelar är återvinningsbara, men bensin, eldningsolja och diesel förstörs vid användning. Det finns en tävling att finna alternativ som kan ersätta vårt globala beroende av olja och andra fossila bränslen baserat på en tillräckligt stor skala. Bevarande av återstående mängder fossila bränslen kommer att bidra till att sträcka ut den undersökande perioden. Köra mer bränslesnåla bilar, med mer kollektivtrafik, köper mer lokala varor och produkter och minimera icke nödvändiga resor alla bidra till att bevara oljebaserade bränslen. De hjälper också till att minska mängden föroreningar och växthusgaser som är resultatet av förbränning av dessa bränslen.

Lösning

Förnybara energikällor som sol, vind och geotermisk har fått en stor uppmärksamhet, vilket ersätter flytande bränsle med växtbaserade bränslen som etanol och biodiesel. I själva verket var dieselmotorn skapades av Rudolf Diesel år 1892 för att köra bort jordnötsolja men ändrades för att köras på överbliven produkt från bensin raffinering på 1920-talet. Men med undantag för dieselmotorn och vegetabiliska bränslen finns det inte tillräckligt teknik för att använda andra förnybara resurser i skalan krävs för att fullständigt ersätta olja och fossila bränslen. Kärnkraften är en effektiv källa som inte är beroende av fossila bränslen, men det bygger på användning av spön tillverkas av ändliga material.

    
    Copyright © 2011 give2all.org