välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur sediment skjul effekt vatten?

Postad av : Ulf Friberg

Effekterna av naturen arbete för att förändra jordmåner och bergsformationer och slutligen omforma jordens yta. Sediment formationer bidra till detta övergripande yta landskap. Effekterna av sediment på avrinningsområden spela en central roll i rörligt vatten från en plats till en annan och påverkar det allmänna hälsotillståndet i omgivande miljöer

Du behöver:. .
Pilgrenar
Skrapan.
Cirkelsåg.
Trä ångbåt.
String.
Små trä bitar.
Borrmaskin.
Tråd eller garn.

Avrinningsområden

Vatten ackumuleras från regn och smältande snö lägger sig ovanpå ytan land och i vissa områden tränger ned i marken. Vattendelare är områden som visas som bassäng-liknande landformer, som innehåller höga och låga höjder inuti en definierad takåsen, enligt "Watershed Atlas. " Dessa landformationer fungerar som tillfällig reservoarer för överskottsvatten belopp och arbete att kanalisera denna överskott i åar, grundvatten och mark miljöer. När vattnet rör sig genom en vattendelare område kan det bära sedimentet och skräp tillsammans med den. Detta, i kombination med erosiv naturens krafter kan påverka den allmänna terrängen inne i en vattendelare.

Sedimentation

Sediment består av organiska och oorganiska material that've har transporterats genom att antingen vind, vatten eller is smälter, enligt "Water encyklopedi. " Effekterna av erosionen på klippformationer kan också lägga till områden med sedimentering. Organiska sediment ansamlingar sönderfaller med tiden och i slutändan påverka ekosystemet miljön inom och utanför vattendelare. Sediment material från klippformationer kan också utvecklas till nya mineralfyndigheter, som så småningom kommer att ändra vattendelare terräng. Pågående jordbruksmetoder påverkar sedimenteringshastigheten också.

Funktion

sedimentbelastning och faktorer avkastning kan bidra till hur sediment ackumuleras i en vattendelare miljö, enligt "Water encyklopedi. " Fyll faktorer har att göra med konsistens och storlek skräp material, vilket påverkar hur och var de samlas. Sediment avkastning faktorer har att göra med en vattendelare taxa att distribuera material till vattendrag, mark och grundvatten. Den eroderande effekter från vind och regn bidrar också till sedimentering belastning och avkastning faktorer, ändra höjd poäng under en vattendelare terräng samt längs åsen linjer.

Bidragande faktorer

Natural sedimentation effekter på avrinningsområden syftar till att bibehålla ekosystemens balans. Jordbruksmetoder, byggprojekt och avskogning kan kompensera naturliga ekosystem balansen och påverka den fysiska terrängen inom vattendelare miljöer. Enligt "Water Encyclopedia," USA jordbruksmetoder svarar för mer än tre miljarder ton av jorderosion på årsbasis. Överskott erosion kan avsevärt ändra naturlig sedimenteringshastigheten och har skadliga effekter på vattendelare dränering mönster. Avskogning metoder producerar också skadliga effekter, som bar mark exponeringar bidrar till erosion och ökade priser sedimentation.

Potentiella

Som överskott sedimentation och erosion influenser fortsätta, vattendelare förlorar sin förmåga att omfördela vatten belopp jämnt, enligt "Water encyklopedi. " När detta händer, minskningar i markens kvalitet kan påverka växt-och grödornas tillväxt och försämra kvaliteten på sjöar, floder, och levererar grundvatten. Med tiden populationer av växter och livet i vattnet börjar sjunka som vissa arter dör. Den totala inverkan på ekosystemet balanser kan ytterligare uppväga en vattendelare s förmåga att bibehålla balans i en miljö.

    
    Copyright © 2011 give2all.org