välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

giftiga british spindlar

Postad av : Camilla Näslund

Alla spindlar kan bita, även om inte alla spindlar kan bita människor. Spindlar inneha huggtänder (kallas chelicerae), som de använder för att fånga och döda sitt byte genom att injicera gift. De flesta av spindlarna i världen är ofarliga för människor eftersom deras huggtänder är för små för att tränga igenom huden. Men det finns vissa spindlar som bör behandlas med respekt, eftersom deras huggtänder är stora nog att vara hotfull och toxiner i deras gift är starkt nog att obekväm för människor. Enligt den brittiska Arachnological samhället, det finns ingen art av spindel i Storbritannien giftig att den kan hota ett människoliv, men det finns flera populationer av spindlar som finns i landet som kan orsaka en smärtsam bita till människor om provocerade.

Falskt änka (Steatoda nobilis)

misstas ofta vid första anblicken för mycket giftiga Black Widow, skiljer det falska änkan något i sin teckning och är inte alls lika farlig. Storleken på en nagel, saknar den falska änka den berömda röda timglas märkning av dess giftiga motsvarighet. En är mest sannolikt att stöta på den falska änka runt staket och byggnader, där den bygger sitt nät i hörn. En bit från denna spindel sägs vara mycket mer smärtsamt än ett bi sting och kan orsaka betydande svullnad. Liksom den svarta änkan, bara honor är giftiga.

Woodlouse Spider (Dysdera crocata)

lätt identifierbara genom sin svarta kropp och monokroma (vanligen grå till brun) buken, har Woodlouse spindeln en iögonfallande par huggtänder och kan orsaka ett smärtsamt bett. Som namnet antyder, feeds denna spindel uteslutande på gråsuggor. Det tillbringar dagar i en liten siden kokong runt död ved och är mest aktiva i skymningen, när det visar sig att jaga. I Storbritannien är Woodlouse spindel också vanliga i trädgårdar och hem, så dess potential att interagera med människor är hög.

Tube Web Spider (Segestria Florentina)

Röret webben spindel har bara sex ögon istället för åtta och skiljer sig för sina sex frambenen framåt och tillbaka två racing baksidan. Funna i väggar, träd och runt stenar, gör denna spindel ett litet, rörformiga webben, som gömmer sig i med sex tripwire-liknande strängar av webb förlängning utåt. Spindeln sitter i sitt rör och gör att dess sex ben på resan ledningar och väntar på byte gå förbi. Smärtan orsakas av bett av röret webben spindel är intensiv men kortvarig.

Vatten Spider eller glaskupan Spider (Argyroneta aquatica)

Det vatten spindel tillbringar sitt liv under vattnet, och därför biter av dessa spindlar är en sällsynt företeelse, men de kan vara oerhört smärtsamt för en kort tid och kan orsaka feber och symptom. I sjöar och dammar i hela Storbritannien, bygger vattnet spindel en lufttät nätet under vatten, som sedan fylls med luft och använder som bas för jakt vattenlevande insekter. Män är oftast större än honorna, en egenskap atypiska i spindel familjen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org