välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

regnskog ekosystem information

Postad av : Annika Hultén

Regnskogarna är världens mest unika och mest hotade, ekologiska samhällen. Deras rikedom i växt-och djurliv är oöverträffad, men varken är graden av deras förstörelse. Endast en bråkdel av djur-och växtliv har studerats, och otaliga arter har ännu inte upptäckt, enligt Leslie Taylor i "den helande kraften i Rainforest örter," publicerades 2005

Du behöver:.
Två -ledad strömkabel.
Två 1N4001 dioder.
Elektrisk tråd.
Elektriska tång.
Lödkolv.
Elektronisk löda.
Två krokodilklämman terminaler.
Två ring terminaler.
Dielektrisk (ej polariserade) kondensator.
Step-down (115 VAC /12.
6 VAC) transformator.
Elektrisk jordning källa.

tropiska regnskogar

tropiska regnskogar, som finns i ett bälte runt ekvatorn, innehåller 80 procent av världens biologiska mångfald, enligt Rainforest-facts. com. Den värme och mycket regn, omkring 80 inches per år, underlätta otroligt antal djur-och växtarter. Tropiska regnskogar "distinkta skikt av vegetation inkluderar botten, eller buskskikt, som innehåller de tätaste växtligheten, och under baldakin över den, med bara trädstammar och vin. Över detta, lämnar canopy's hav av block solljus och innehåller över 50 procent av skogens vilda djur, inklusive apor, ormar och andra fåglar. Det översta lagret av emergents, den högsta träd, nå höjder på mer än 160 meter.

Tempererad regnskog

tempererad regnskog, finns i kustområden världen över, har kallare klimat än tropiska regnskogar och mindre regn, omkring 55 inches per år . Detta regn skiljer dem från andra skogar runt om i världen. Många tempererade regnskogarna har sommaren dimmor. Deras lager av vegetation är mindre uppenbar än tropiska regnskogar, men de är kända för sina stora träd, rikligt mossor och epifyter, växter som stöds av föremål eller andra växter. I Nordamerika är temperatur regnskogar finns längs västra kust i Kanada och USA.

Ömsesidiga beroendet

Interdependent relationer, som utvecklats under miljontals år, är en viktig egenskap hos regnskog ekosystem, enligt Mongabay. com: ". Livet i regnskogen är konkurrenskraftig och otaliga arter har utvecklats komplexa symbiotiska förhållanden med andra arter att överleva" Dessa ömsesidigt fördelaktiga relationer är regel, inte undantag, i regnskogen. Till exempel vissa myror äta upp "dagg fläckar" på baksidan av särskilt larver, och fortsätt sedan larverna tillbaka till sina bon på natten för säkerhets skull. Förlusten av ett nyckelarter orsakar en betydande störning för hela ekosystemet.

Betydelse

"Den biologiska mångfalden i den tropiska regnskogen är så enorm att mindre än 1 procent av sina miljontals arter har studerats av forskare ", säger Leslie Taylor i" helande kraft Rainforest örter. "En 25-acre plot av Borneo Rainforest kan innehålla mer än 700 arter av träd, ett antal som motsvarar den totala trädet mångfalden i Nordamerika. Enligt Taylor, regnskog växter är komplexa kemiska bodar, innehållande oupptäckta biodynamiska föreningar med outnyttjade potentialen för användning i den moderna medicinen. Omkring 25 procent av västerländska läkemedel kommer från regnskogen ingredienser, säger Taylor.

Hot

kommersiell skogsavverkning är det största hotet mot regnskogarna överlevnad. Det är tätt följda av bränning och röjning av betesmark djur och självhushåll. Enligt Taylor, är mer än 200. 000 hektar regnskog bränns dagligen. Det är mer än 150 hektar försvinner varje minut och 78 miljoner tunnland förlorade år, konstaterar hon. Taylor konstaterar forskarna uppskatta världen håller på att förlora mer än 137 arter av växter och djur varje dag på grund av regnskog avskogning. "Denna förstörelse är den viktigaste drivkraften bakom en art utrotas takt som saknar motstycke i 65 miljoner år", enligt Taylor.

    
    Copyright © 2011 give2all.org