välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vatten destillation metoder

Postad av : Camilla Näslund

Du behöver:
Calculator

Enkel vatten destillation var känd för babylonierna. . Det är en anpassning av hydrologiska cykeln av vatten. Det värms upp av solen och konverterar till vattenånga, som senare kyls kondenserar som flytande vatten igen

En anledning att destillera vatten är att en vattentäkt kan bli förorenade av salt, mineraler eller ens organiska föroreningar. Dessa föroreningar kvar som vatten förångas och lämnar kondenserad ånga som rent, drickbart vatten.

Konventionell vatten destillation

Den vanligaste metoden för vatten destillation är att värma ett fartyg fyllt med en källa vatten (kranvatten, havsvatten, etc. ) Med brand eller elektriska element och kondensera ut vattenånga i ett kylt kondenserande spole. Denna metod är enkel och förutsägbar, men kräver en extern energi eller bränsle.

Detta är en av de vanligaste metoderna för avsaltning (som producerar dricksvatten från havsvatten) och ser bred kommunal användning i Mellanöstern East. Konventionell vatten destillation är den metod som används i destillatörerna bänkskivan vatten för hemmet.

Solar Water Destillation

En "grön" metod för vatten destillation är att kopiera det naturliga hydrologiska cykeln och använda solljuset som värmekälla. Denna metod är bränslesnåla, men producerar små mängder destillerat vatten och är helt beroende av solljus och, i mindre utsträckning, på yttertemperatur.

För sol destillation, plats källa vatten i en svart ( oftast metall eller plast) som sitter under en tydlig panel eller kupol som gör en tätning över en yttre bricka eller ett fartyg något större än källan vattenbehållaren. När solljuset värmer källan vatten, stiger ångan och bildar droppar på tydliga kupolen. Eftersom dessa droppar form till större droppar, rullar de längs insidan av kupolen, samla fler droppar förrän de glider ner innervägg destillatören och samlas i en yttre ring som är isolerad från källan vattenbehållaren.

Solar destillatörerna är populära i sydvästra USA där starkt solljus väntas för de flesta dagar. De är populärare som en överlevnad verktyg i tredje världen där bränslet är dyrt och vattenrening alternativ är få.

Vakuum vatten destillation

Vatten kokar (förångas) vid 100 grader C i en atmosfär. Om man minskar lufttrycket över samma vatten, det kokar vid lägre temperatur. Till exempel, om trycket i ett vatten fartyget minskas till 25 mm Hg genom att tillämpa ett vakuum, att vatten kokar vid ca 25 grader C.

Medan vakuumdestillering är mer energieffektiva än konventionella destillation, kräver särskild utrustning och är endast praktiskt sker i omgångar snarare än som en kontinuerlig process (som konventionellt och sol destillation kan göras). När man räknar in kostnaden för utrustning och dra en dammsugare, är det inte en kommersiellt gångbar vatten destillation teknik.

    
    Copyright © 2011 give2all.org