välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man upptäcker vindhastighet

Postad av : Jan-Olof Stoor

Bestämma hastigheten på vinden har blivit mycket enklare med moderna väder instrument. Men innan dessa instrument uppfanns åberopade sjömän på andra sätt att uppskatta vindhastigheten. Slutligen år 1805, i kombination Sir Francis Beaufort dessa riktlinjer i Beaufort, som fortfarande kan användas för att mäta vindhastighet idag
1. .
Titta om rök stiger vertikalt. Om så är vindhastigheten mindre än en miles per timme. Om röken driver i riktning mot vinden, är hastigheten mellan en och fyra mph.
2.
Iaktta alla nedfallna löv, eftersom de kommer att börja prassel i vindar på fyra miles per timme. Om blad och små kvistar är i ständig rörelse, är det uppskattade vindhastigheten åtta till 11 miles per timme. När kvistar och löv som lyfts från marken, har vindarna plockat upp till minst 12 mph.
3.
Var uppmärksam på motion av träden. Små trädgrenar börjar röra sig i vindar på 12 till 18 miles per timme. Om vindarna är 19 till 24 km /h, kommer hela små träd gungning. De grenar av större träd börja röra på 25 till 31 mph. När vindarna är över 32 mph, kommer hela stora träd gungning.
4.
Leta efter byggnadsskador. Om bältros börjar lyfta av taken på husen, vinden från 47 till 54 miles i timmen. Omkullvälta träd och mer allvarliga strukturella skador tyder vindar på minst 55 mph.
5.
Märke till rörelse av en flagga. När flaggan är mestadels vertikal men vänder öppet då och då, vindar 1-4 mph. Om flaggan är längre, men den övre, yttre hörnet ofta klaffar ner, vinden 5-7 miles i timmen. När vindarna plocka upp till åtta till 11 miles per timme, kommer flaggan vara helt förlängas. Vid 12 till 18 mph, kommer en flagga att utökas men vågorna kommer att vara snabbare än de var innan.
6.
Observera ytan av en vattenförekomst. Om wavelets på ytan inte har börjat krön, är vindhastigheten understiga åtta mph. Vid 25 mph, vågor börjar spray. Sikten är nedsatt cirka 50 miles i timmen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org